Overnachten

Kamers en appartementen in Berlijn

Appartementen in Berlijn
Geschreven door Roland

De afgelopen jaren is het aantal mensen dat een woning verhuurt in Berlijn enorm toegenomen. Vooral het Airbnb concept is razend populair omdat dit zowel voor de verhuurder en huurder van het appartement een voordelige optie is. Als je een kamer of studio in Berlijn wilt huren, dan kan dit nog weleens lastig worden. Het afgelopen jaar zijn de huurprijzen wederom snel gestegen en het aantal beschikbare kamers, appartementen in Berlijn en studio’s is beperkt. In dit artikel: appartementen in Berlijn hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet die je helpen bij het vinden van een kamers of appartement.

Appartement, studio of kamer in Berlijn huren

Als je voor een korte periode een appartement in Berlijn wilt huren, dan is Airbnb een goede optie. Je kan in dit geval direct een appartement huren zonder dat je je hoeft aan te melden bij een stadsdeel in Berlijn. Via booking.com kun je ook prachtige appartementen vinden die je kunt huren vanaf 1 dag t/m een paar weken.

Als je op zoek bent naar een appartement of kamer in Berlijn waar je langere tijd wilt verblijven, dan kan het zoeken nog weleens lastig worden. Vandaar dat het belangrijk is, dat je goed bent voorbereid.  Het kan zomaar zijn dat bij een woningbezichtiging 30 mensen aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk om je gegevens en aanvullende documenten direct mee te nemen naar een bezichtiging.

Het makkelijkste om een woning, kamer of appartement in Berlijn te vinden, is via internet. Hieronder zijn de bekendste woningsites op een rijtje gezet:

Bekijk ook de Facebook site Nederlanders in Berlijn: https://www.facebook.com/groups/nederlandersinberlijn/

Hier worden regelmatig kamers, en appartementen aangeboden door Nederlanders die een woning of kamer verhuren. Mocht je op zoek zijn naar een appartement of kamer, meld je hier dan aan, en stel je vraag met wensen in de Facebookgroep. Met een beetje geluk heb je dan binnen no time een kamer in Berlijn.

Belangrijke documenten

Neem bij een woning of kamerbezichtiging de onderstaande documenten mee.

  • Schufa-Auskunft (dit is een document waarmee je laat zien wat je financiële status is, dit kun je vergelijken met de BKR toetsing in Nederland)
    Om een Schufa te krijgen heb je een Duitse bankrekening nodig. De Duitse variant van ING, INGA-DIBA is in dit geval een uitstekende optie.
  • Neem een kopie van je ID legitimatie mee
  • Neem de loonstrookjes van de afgelopen 3 maanden mee

Appartement of kamer aanmelden

Zodra u een appartement of kamer in Berlijn hebt gevonden, is het belangrijk je aan te melden bij het Bürgeramt. Dit kun je vergelijken met een klein gemeentehuis. Hier krijg je vervolgens ook de aanmeldbevestiging.

Lees extra informatie over het aanmeldproces het artikel: Wonen en werken in Berlijn.

Locatie kamer of appartementen in Berlijn

Als je een kamer of appartement wilt huren in Berlijn. Let dan goed op waar je iets huurt. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je favoriete locatie in berlijn te bepalen.

  • Kijk of er een metrostation of bushalte in de buurt is : OV Berlijn
  • Controleer of de locatie van de kamer of appartement ver verwijderd is van het centrum of je werk.
  • Lees informatie over de wijk waar de kamer of appartement gevestigd is. Extra informatie hierover lees je in het artikel: Wijken in Berlijn.
  • Kijk of er een supermarkt en leuke winkeltjes en restaurants in de buurt zijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram