Bezienswaardigheden

Mooiste bezienswaardigheden van Berlijn

Mooiste bezienswaardigheden Berlijn
Geschreven door Roland

Hieronder zijn de mooiste bezienswaardigheden Berlijn op een rijtje gezet. Naast de gebruikelijke top 10 bezienswaardigheden van Berlijn, is er ook een overzicht van minder bekende bezienswaardigheden toegevoegd die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een verblijf in Berlijn.

Top 10 bezienswaardigheden Berlijn


Berlijnse MuurMuur East Side Gallery

De Berlijnse Muur is de bekendste bezienswaardigheid van Berlijn en verdeelde Berlijn van 1961 tot 9 november 1989 in twee delen. Delen van de muur zijn onder meer te vinden bij de Potsdammerplatz en in Friedrichshain, dat bekend staat als East Side Gallery vanwege de graffititekeningen op de muur. De Berlijnse Muur is een overblijfsel van het feit, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.


Brandenburger Tor Brandenburger Tor Berlijn

De Brandenburger Tor zoals we die nu kennen heeft Carl Gothard Langhans in 1788 ontworpen in opdracht van Koning Frederik Willem II. In eerste instantie diende de Brandenburger Tor echter als een van de toegangspoorten tot de stad. Tegenwoordig is de Brandenburger volgens velen de mooiste bezienswaardigheid van Berlijn, met een indrukwekkende architectuur.


Rijksdag Bundestag Berlijn

Het Rijksdaggebouw is het parlementsgebouw van Duitsland. Het  Rijksdag werd gebouwd in 1894 en is in 1995 voorzien van een glazen koepel. Het rijksdag is met een vooraf reservering, gratis te bezichtigen met een audio rondleiding in het Nederlands. Wie in Berlijn is, moet absoluut een kijkje nemen in het Rijksdag. Een historisch gebouw met een prachtige allure en behoort tot de mooiste bezienswaardigheden Berlijn.


Fernsehturm Fernsehturm bezienswaardigheden Berlijn

De Fernsehturm is de televisietoren van Berlijn en bevindt zicht op het plein Alexanderplatz. De toren is ontworpen door Hermann Henselmann en werd op 3 oktober 1969 geopend. Het is mogelijk om vanaf de 368 meter hoge toren te genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. De Fernehturm is een van de bekendste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Berlijn.


Holocaust Monument Holocaustmonument bezienswaardigheden Berlijn

Het Holocaust Monument is een monument ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de Jodenvervolging. In 2005 werd dit monument geopend. Het holocaust monument bestaat uit 2711 blokken. De architect Bernard Eisenman wilde hiermee het gevoel van isolement oproepen zoals de Joden zich tijdens de Tweede Wereld Oorlog zich voelden.


Museuminsel Museuminsel bezienswaardigheden Berlijn

Wie van cultuur en historie houdt, moet zeker een kijkje hebben genomen op het Museuminsel. Hier zijn tal van musea en historische gebouwen te vinden zoals: Berliner Dom, Alte Nationalgallerie, Pergamaonmuseum, Neues museum, Bode-museum en het Altes museum. Het museumeiland ligt aan de rivier de Spree en is een van de mooiste plekken van Berlijn.


Slot Charlottenburg Bezienswaardigheid Slot Charlottenburg

Slot Charlottenburg is tussen 1695 en 1699 gebouwd in opdracht van Sophie Charlotte, zij was de vrouw van Frederik III, die ook bekend stond als vorst van de Pruisen. Na het overlijden van Sophie Charlotte, werd de naam Lietzenburg veranderd in Charlottenburg. Bij het slot Charlottenburg bevindt zich ook een tuin en een park, waar het mogelijk is om van de natuur te genieten.


Dierentuin van Berlijn Zoo Berlin bezienswaardigheden

De oudste dierentuin van Duitsland heet Zoo Berlin en bestaat sinds 1844. Het dierenpark is gelegen in de wijk Tiergarten en heeft naast de dierentuin ook een apart aquarium waar de meest uiteenlopende vissen en reptielen te vinden zijn. Door de grote variëteit aan dieren en de omvang van de dierentuin, is dit een van de beroemdste bezienswaardigheden van Berlijn.


OlympiaStadion (Olympisch stadion Berlijn)Olympiastadion Berlijn bezienswaardigheden

Het Olympia Stadion is het Olympisch Stadion in Berlijn. Hier is de voetbalclub Hertha BSC gehuisvestigd. De geschiedenis van het stadion gaat terug naar 1936, toen het voor de Olympische Spelen werd geopend. Het Olympiastadion is het bezoeken absoluut waard, vanwege de beladen geschiedenis en de imposante uitstraling.


Gedächtniskirche Gedächtniskirche Berlijn bezienswaardigheden

De bouw van de Gedächtniskirche is afgerond 1895. Deze kerk werd gebouwd ter herrinnering aan Wilhelm I. In de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk grotendeels verwoest. In 1961 werd de nieuwe Gedächtniskirche gebouwd. Dit monument herrinnert aan de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kerk is nog steeds dagelijks te bezichtigen.


Checkpoint Charlie Bezienswaardigheid Checkpoint Charlie Berlijn

Checkpoint Charlie was een controlepost in Berlijn in de tijd van de Berlijnse Muur. Via Checkpoint Charlie konden mensen van Oost-naar West-Berlijn komen, omdat zich hier de grens bevond tussen de Russische en Amerikaanse sector. Vandaag de dag is een replica  van Checkpoint Charlie nog steeds de bezichtigen in de Friedrichstraße. Voor iedereen die Berlijn bezoekt, is Checkpoint Charlie het bezichtigen absoluut waard.


Een totaaloverzicht van alle bezienswaardigheden, musea en mooiste plekken in Berlijn is te vinden op de pagina :

Alle Berlijn bezienswaardigheden 

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel bezienswaardigheden Berlijn? Geef dan hieronder een reactie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram