Wat te doen

Markten in Berlijn

Markten in Berlijn
Geschreven door Roland

Er zijn veel markten in Berlijn. U kunt hier vrijwel elke dag een markt bezoeken van vlooienmarkt tot boekenmarkt van braderie tot kerstmarkt. In dit overzicht zijn de meest bijzondere markten in Berlijn op een rijtje gezet.

Kunstmarkt en vlooienmarkt Straße des 17. Juni

Een van de mooiste markten van Berlijn is de kunstmarkt en vlooienmarkt bij Straße des 17. Juni direct gelegen bij het Museuminsel. Het zijn eigenlijk twee verschillende markten. Op de kunstmarkt zijn de mooiste kunstwerken te koop voor een betaalbare prijs en op de vlooienmarkt worden tweedehands boeken en antiekwaren verkocht. Een absolute aanrader om eens te bekijken.

Openingstijden: zaterdag en zondag 10:00 – 17:00 uur
Adres: Straße des 17. Juni  10623 Berlijn
www.berlinertroedelmarkt.com/start.html

kunstmarkt Berlijn

kunstmarkt Berlijn

Winterfeldt Markt Schöneberg

De braderie Winterfeldt Markt is een van de meest diverse markten in Berlijn. Op de markt worden typisch Duitse producten verkocht variërend van vlees tot kaas. Er zijn daarnaast ook kraampjes met kleding en speelgoedwaren. Bij de markt bevinden zich bovendien tal van cafés en restaurants waar genoten kan worden van een hapje en een drankje.

Naam: Winterfeldt Markt
Openingstijden: woensdag 8:00 – 13:00, zaterdag 8:00 – 15:30
Adres: Winterfeldtplatz, 10718 Berlijn

Vlooienmarkt Boxhagener Platz

Op de vlooienmarkt bij de Boxhagener Platz worden elke zondag meubels, boeken, platen, posters en nog veel meer spullen verkocht. Het is een leuke rommelmarkt om te bezoeken.

Naam: Vlooienmarkt Boxhagener Platz
Openingstijden: zondag 10:00 – 20:00
Adres: Boxhagener Platz 1 10245 Berlijn

Vlooienmarkt Mauerpark

De vlooienmarkt in het Mauerpark is een van de bekendste vlooienmarkten van Berlijn. Hier kunt u elke zondag terecht om voor een zacht prijsje tweedehands kleding, muziekinstrumenten, boeken, fietsen en nog veel meer te kopen.

Naam: Vlooienmarkt Mauerpark
Openingstijden : zondag 09:00 uur – 18.00 uur
Adres: Bernauer Str. 63-64
www.flohmarktimmauerpark.de

Kerstmarkt Gendarmenmarkt Berlijn

De mooiste kerstmarkt in Berlijn is te vinden bij de Gendarmenmarkt. Dit wordt de Weihnachtszauber genoemd. De kerstmarkt bij de Gendarmenmarkt is voornamelijk zo bijzonder vanwege de ligging. Op loopafstand bevinden zich de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn zoals de Berliner Dom, Fernsehturm en de Brandenburger Tor.

Naam: Gendarmenmarkt Weihnachtszauber
Openingstijden: Dagelijks 11:00 tot 22:00 uur
Adres: Gendarmenmarkt 10117  Berlijn

Op de markt zelf is te genieten van de beste lekkernijen van chocolademelk tot de beste wafels. De markt is in de avond verlicht met op de achtergrond de Franse en Duitse Dom. Wie Berlijn bezoekt voor de kerstmarkt moet absoluut een kijkje nemen bij de kerstmarkt van Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram