Over Berlijn

Feiten en cijfers van Berlijn

Feiten en cijfers van Berlijn
Geschreven door Roland

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en is met 3,5 miljoen inwoners en 891 vierkante kilometer ook één van de grootste steden van Europa. Berlijn bestaat uit 12 wijken (stadsdelen) en staat bekend om zijn diversiteit. Berlijn trekt jaarlijks miljoenen toeristen door de prachtige architectuur, cultuur, geschiedenis en natuur. Berlijn wordt ook wel de groenste stad van Europa genoemd. Het weer in Berlijn is vergelijkbaar met dat in Nederland. Hieronder zijn de feiten en cijfers van Berlijn in een overzicht gezet.

Aantal inwoners

De stad Berlijn heeft 3,5 miljoen inwoners verdeeld over 891,75 km2 en is daarmee de grootste stad van Duitsland en één van de grootste steden van Europa. Berlijn ligt aan de rivier de Spree en grenst aan de deelstaat Brandenburg.

Wijken in Berlijn

Berlijn bestaat uit 12 verschillende wijken die vervolgens weer zijn onder te verdelen in kleine wijken. De wijken zijn hieronder in een overzicht gezet.

Werk en inkomen

Het gemiddelde inkomen in Berlijn ligt relatief laag, als dit wordt afgezet tegen de rest van Duitsland. Het inkomen van de Berliner ligt op ongeveer €15,500. De werkloosheid is in Berlijn ook relatief hoog met een werkloosheidscijfer van ruim 11%.

Startups in Berlijn

Berlijn is tegelijkertijd ook de stad met kansen voor iedereen. Het wordt ook wel het Sillicon Valley van Europa genoemd. In Berlijn zijn veel Startups te vinden omdat hier de huur van kantoorpanden nog relatief laagt ligt en de stad creativiteit ademt. Berlijn wordt door velen gezien als de stad met onbegrensde mogelijkheden.

Ligging van Berlijn

Berlijn ligt op ongeveer 70 kilometer vanaf de grens met Polen. Er stromen twee rivieren door Berlijn, de Spree en de Havel. Berlijn bestaat uit 22% natuur en parken zoals het Volkspark Wilmersdorf en de Tiergarten. Er bevinden zich hier ook tal van kanalen, meren en rivieren zoals de Spree, Wannsee en Großer Müggelsee. Berlijn is daarmee een van de groenste steden van Europa.

Weer en klimaat

Het weer in Berlijn is vergelijkbaar met dat van Nederland en net zo onvoorspelbaar. Warme zomerdagen worden afgewisseld met periodes van regen. De winters kunnen in Berlijn wat kouder zijn in vergelijking met Nederland. In Berlijn heerst een landklimaat, dat betekent dat de temperaturen wat verder uiteenlopen. De gemiddelde temperatuur gedurende het jaar is 9,1 graden.

Als u op zoek bent naar een actuele weersverwachting in Berlijn dan biedt weeronline.nl een duidelijk overzicht aan.

weer-in-berlijn

weer en klimaat in Berlijn

Als u aanvullende vragen of opmerkingen heeft over het artikel ‘feiten en cijfers van Berlijn’, geef dan hieronder een reactie.

2 Reacties

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram