Over Berlijn

Appartement kopen in Berlijn

appartement kopen in Berlijn
Geschreven door Roland

Steeds meer mensen willen een appartement kopen in Berlijn. Dit komt omdat de hoofdstad van Duitsland een prachtige plek is om te verblijven, daarbij is het kopen van een appartement in Berlijn een uitstekende investerting. Laat je hierbij wel adviseren door een betrouwbare makelaar.

Appartementen te koop in Berlijn

Berlijn is een wereldstad met meer dan 3,5 miljoen inwoners. De stad staat bekend om de prachtige architectuur en de grote variƫteit aan activiteiten, natuur, uitgaansgelegenheden en musea. Hiermee onderscheid Berlijn zich van veel andere steden.

Je kunt in elke wijk van Berlijn prachtige appartementen vinden, de verkoopprijs van appartementen is de afgelopen jaren echter wel snel gestegen. Hierdoor betaal je in het centrum van Berlijn voor een appartementje vaak al evenveel als een klein huisje buiten het centrum. Een appartement net buiten het centrum kan dus ook een aantrekkelijke optie zijn, omdat je dan vaak minder betaalt en bovendien is het openbaar vervoer in Berlijn uitstekend.

Mooiste locaties in Berlijn

Berlijn biedt alles wat je wensen wilt. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Het hangt er maar vanaf wat je zoekt.

Mitte is de meest toeristische wijk van Berlijn. Hier vind je tal van bezienswaardigheden, restaurants en musea. De prijzen van appartementen liggen in deze wijk echter erg hoog. Het voordeel hiervan is wel dat je in hartje Berlijn zit.

Charlottenburg is een luxe wijk in Berlijn. Hier vind je prachtige gebouwen, bezienswaardigheden en parken. Het gelijknamige Slot Charlottenburg is een van de meest geliefde attracties van Berlijn met de nabijgelegen paleistuin en park. Hier vind je veel appartementen met klassieke architectuur.

Prenzlauer Berg is een van de meest geliefde wijken onder Nederlanders in Berlijn. Dit komt mede door de knusse sfeer en de gezellige restaurants, winkeltjes en barretjes die hier te vinden zijn. Eerst stond deze wijk vooral bekend als hip, tegenwoordig vind je hier veel gezinnen met kinderen.

Kreuzberg is een hippe wijk in Berlijn, dat bekend staat om de grote diversiteit aan nationaliteiten. Vroeger was dit een wijk met een relatief hoge werkloosheid. Tegenwoordig zie dat steeds meer jongeren en start-ups voor deze wijk kiezen om zich te laten inspireren door de creativiteit die je in deze wijk terugvindt.

Steglitz-Zehlendorf is een district gelegen in het voormalige West-Berlijn. Je vind hier prachtige appartementen met klassieke en moderne architectuur. Je vindt hier een prachtige winkelcentra, mooie parken en meren (zoals de Wannsee). Deze wijk biedt werkelijk alles en is hierdoor een geliefde wijk voor een appartement kopen in Berlijn.

Advies bij appartement kopen in Berlijn

Als je op zoek bent naar een appartement in Berlijn, kun je gebruik maken van de grootste huizensite van Duitsland genaamd: immobilienscout24.de. Hier vind je een groot deel van de beschikbare appartementen in de hoofdstad van Duitsland. Het is echter wel verstandig om vervolgens een makelaar in Berlijn in te schakelen die jou kan helpen bij het vinden van een appartement en het afsluiten van een koopcontract. Op de website kopeninberlijn.nl kun je een Nederlandse makelaar vinden die jou hierbij kan helpen.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram