Over Berlijn

Huis kopen in Berlijn

huis kopen in Berlijn
Geschreven door Roland

Een aantal jaar geleden kon je voor een ‘normaal’ bedrag een huis kopen in Berlijn. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen echter snel gestegen. Wat zijn de mogelijkheden voor het kopen van een huis, waar moet je op letten en hoe kun je jouw droomhuis in Berlijn vinden. Dit zijn vragen die we in dit artikel gaan beantwoorden.

Mogelijkheden voor het kopen van een huis

De woningen in Berlijn zijn in korte tijd een stuk duurder geworden. Hierdoor is het niet voor iedereen mogelijk om een huis te kopen midden in het centrum van Berlijn. Er zijn gelukkig voldoende alternatieven. Net buiten Berlijn vind je ook prachtige huizen voor een veel gunstigere prijs. Er zijn bovendien ook een aantal ‘onontdekte’ wijken die de massa nog niet kent. Denk hierbij vooral aan de wijken in Oost-Berlijn. Hier kun je vaak voor een wat lagere prijs een huis kopen. De afgelopen jaren hebben de wijken in het voormalige Oost-Berlijn een ware metamorfose ondergaan, waardoor je in deze wijken prachtige woningen met goede infrastructuur kunt vinden.

Als je bereid bent een hoger bedrag te betalen voor een huis in Berlijn, dan zijn wijken zoals Charlottenburg, Tiergarten, Steglitz, Friedenau en Schöneberg ook een optie. Aangezien deze wijken zeer geliefd zijn en het aanbod aan woningen beperkt is, liggen hier de huizenprijzen gemiddeld gezien wel aanzienlijk hoger. Uiteindelijk kun je in Berlijn altijd een huis vinden naar jouw wens. Je kunt zelf gaan zoeken, maar het is in veel gevallen verstandig om een makelaar in te schakelen. Je krijgt dan sneller een overzicht van interessante woningen die op de markt zijn, bovendien kan een makelaar helpen bij de procedure van de financiering en helpen bij het afronden van het koopcontract.

Huizenprijzen in Berlijn

Berlijn is een miljoenenstad, dit betekent dat elke wijk eigenlijk een dorpje of stad op zich is. Hierdoor is het lastig te spreken van een gemiddelde huizenprijs in Berlijn, omdat de gemiddelde deze per wijk veel kan verschillen. Als je enigszins is het centrum van Berlijn een huisje wilt kopen ben je al snel meer dan € 500.000 kwijt. Er zijn echter ook prachtige woningen te koop iets verder uit het centrum of net buiten Berlijn. Je betaalt dan vaak een aanzienlijk lagere prijs.

Waarom een huis kopen in Berlijn?

Berlijn mag met 3,5 miljoen inwoners gerust een wereldstad genoemd worden. De stad bruist als nooit tevoren met prachtige parken, bijzondere parken, goede restaurants en ontelbare uitgaansgelegenheden. Bovendien heeft Berlijn een unieke mix van klassiek en modern. Elke wijk in Berlijn heeft zijn eigen karakter. Zo staat Charlottenburg bekend als een luxe wijk met prachtige architectuur. Kreuzberg is beroemd vanwege de trendy restaurants en hippe winkels en vele start-ups. Wilmersdorf is geliefd vanwege het prachtige bos en park Grunewald. In de wijken Tiergarten en Mitte vind je prachtige bezienswaardigheden en bijzondere musea. Kortom, elke wijk heeft in Berlijn iets unieks. Dit maakt deze stad zo bijzonder.

Huizen zoeken in Berlijn

Wil je een eerste indruk krijgen van het woningaanbod in Berlijn? Dan is het een prima idee om te kijken om een grote Duitse huizensite zoals immobilienscout24.de. Als je echter advies op maat wilt hebben, is het verstandig om een goede makelaar in te schakelen. Hierdoor kun je verder geholpen worden om een huis naar wens te vinden en advies op maat te krijgen die behoeden voor fouten bij het afsluiten van een koopcontract in Berlijn.

Nederlandse makelaar
Via kopeninberlijn.nl kun je in contact komen met een Nederlandse makelaar die je advies op maat kan geven over het vinden van een huis in Berlijn.

Waar moet je op letten

De regels en procedures bij het kopen van een huis in Berlijn/Duitsland zijn anders dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om een gerenommeerde makelaar in te schakelen die jou kan helpen bij de financiering en het soepel laten verlopen van de procedure voor het kopen van een huis. Op kopeninberlijn.nl kun je in contact komen met een Nederlandse makelaar die jou hierbij kan helpen.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram