Vervoer

Bus naar Berlijn

Bus naar berlijn
Geschreven door Roland

Tegenwoordig kan je al vanaf 19 euro met de bus naar Berlijn reizen. De bus is dus een perfect alternatief voor mensen die Berlijn willen bezoeken maar niet te veel willen betalen voor de reis. Waar moet je opletten als je een busreis naar Berlijn boekt en welke busmaatschappij biedt de beste deals? Deze vragen en meer worden in dit artikel behandeld.

Goedkoop met de bus naar Berlijn

Een busreis naar Berlijn is een voordelig en relatief snel. Tegenwoordig kan je al een busreis naar Berlijn boeken vanaf 19 euro. Let op: door de weeks en buiten de vakanties betaal je voor een busticket vaak minder als in het weekend en in de vakanties. De prijzen van een busticket naar Berlijn zijn per tijdstip verschillend.

Flixbus is de grootste aanbieder van busreizen naar Berlijn. Op hun site kan je gemakkelijk zien wanneer en hoelaat de bustickets het voordeligst zijn. Zo vind je altijd een busticket voor de laagste prijs. Klik voor prijzen en info over een busreis van en naar Berlijn hier.

Prijs busreis Berlijn

Het is al mogelijk om al vanaf €40 een retour te boeken. Er zijn een aantal busmaatschappijen die een reis naar Berlijn aanbieden. Hieronder zijn de belangrijkste op een rijtje gezet.

Flixbus

Een groot voordeel van Flixbus is dat deze busmaatschappij vanuit vele plaatsen in Nederland naar Berlijn rijdt. Dit in tegenstelling tot de meeste busmaatschappijen.

Opstapplaatsen
Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda , Den Bosch, Den Haag, Enschede, Deventer, Groningen, Emmen, Hengelo, Roermond, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Kijk hier voor het overzicht met alle opstapplaatsen

Voordeelacties
Via de site van Flixbus is het mogelijk om regelmatig te profiteren van voordeelacties. De kortingscodes krijg je meestal via de nieuwsbrief, het is dus handig om je hiervoor in schrijven.

Flixbus app voor Berlijn

Als je een busticket van Berlijn en terug wilt boeken, dan hoef je geen ticket meer uit te printen als je de app van flixbus gebruikt. Zodra je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kan je via je mobiel het ticket opslaan. Op het ticket is een QR code geplaatst, zodat de buschauffeur deze eenvoudig voor je kan scannen voordat je in de bus instapt. Via deze app kun je ook regelmatig profiteren van prijsvoordelen.

Bagage meenemen met de bus naar Berlijn
Het komt vaak voor dat er extra betaald moet worden voor bagage. Als je een treinreis boekt naar Berlijn, is het van belang hierop te letten. Bij Flixbus kan je per persoon gratis 1 koffer en 1 kleine handbagage tas meenemen.

Fiets meenemen met de bus naar Berlijn
Als je een fiets wilt meenemen naar Berlijn, dan betaal je bij Flixbus slechts 9 euro extra tijdens het boekingsproces.

Extra bagage
Als je online een ticket boekt, kan je ervoor kiezen om nog extra bagage bij te boeken, Je betaalt hiervoor slechts 2 euro. Kijk voor deze voorwaarden op de site van Flixbus.

Route informatie van en naar Berlijn
Ben je benieuwd of er ook een bushalte of opstappunt van Flixbus bij jou in de buurt is? Kijk dan op de route informatie tool van Flixbus. Hier kan je gemakkelijk een overzicht krijgen van jouw reismogelijkheden met de bus naar Berlijn.

Boeking annuleren of aanpassen
Als je een boeking van Flixbus wilt annuleren, dan kan je dit gemakkelijk doen via hun website tot zelfs 5 minuten voor vertrek. Het is ook mogelijk om een ticket om te zetten naar een ander tijdstip. Hierdoor ben je dus verzekerd van maximale flexibiliteit.

Comfortabel reizen
De bussen van Flixbus hebben gratis WIFI, zodat je onderweg online een film kunt kijken. De bussen hebben over het algemeen ruim voldoende beenruimte. Dit is soms echter wel afhankelijk waar je in de bus zit. De stoelen zijn comfortabel en er zijn usb poorten en stopcontacten voor elke stoel.

Flixbus ticket van en naar Berlijn boeken

Eurolines

De Eurolines biedt busreizen naar Berlijn aan op een overzichtelijke pagina voor een gunstig tarief.

Opstapplaatsen

  • Amsterdam
  • Arnhem
  • Den Haag
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
Citybus Express

De Citybus Express biedt naast de busreis een aantal aanvullende services, zoals drankjes en wifi in de bus. Citybus Expres geeft op haar site aan dat ze een lage prijsgarantie bieden.

Opstapplaatsen

  • Amersfoort
  • Arnhem
  • Enschede
  • Utrecht
Goeuro

Via de site van Goeuro is het mogelijk om de  prijzen van de busaanbieders te vergelijken. Zo kunt u altijd voor een gunstige prijs met de bus naar Berlijn reizen.

Busreizen

Via de site busreizen.nl wordt een overzicht gegeven van busreizen naar Berlijn inclusief hotelovernachting. Dit zijn veelal volledig verzorgde reizen.

Peterlanghoutreizen

Via de site ‘peterlanghout’ worden volledig verzorgde busreizen aangeboden naar Berlijn met de bus inclusief een overnachting.

Effeweg

De website ‘Effeweg’ biedt compleet verzorgde busreizen aan naar Berlijn inclusief hotelovernachting.

ZOB Berlijn – Bus naar Berlijn

De meest bussen die richting Berlijn rijden stoppen bij het Zentrale Omnibusbahnhof Berlin (ZOB). Vanaf deze centrale plek kunt u eenvoudig overstappen op de regionale bus of de metro (S-bahn of U-bahn). Vanuit Nederland duurt de busreis naar Berlijn ongeveer 7 tot 9 uur (afhankelijk van de opstapplek).

Heb je aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram