Vervoer

Vliegveld Berlijn

Vliegveld Berlijn
Geschreven door Roland

Berlijn is populair onder toeristen. Een groot deel hiervan neemt het vliegtuig en land op het vliegveld Berlijn. Wist je dat Berlijn meer als 1 vliegveld heeft en dat er op dit moment een nieuw vliegveld in Berlijn wordt gebouwd? In dit overzicht beschrijven we de verschillende vliegvelden in Berlijn en krijg je tips welk vervoer je gebruiken kan om te reizen vanaf het vliegveld naar centrum Berlijn.

Luchthavens Berlijn

Op dit moment heeft Berlijn twee vliegvelden die in gebruik zijn. Dat is vliegveld Tegel en vliegveld Schönefeld Berlijn. In 2008 werd het voormalig vliegveld Tempelhof gesloten. Hier worden overigens nog wel rondleidingen georganiseerd. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het grasveld bij dit vliegveld om te picknicken, hard te lopen of te fietsen.

Op dit moment wordt het Vliegveld Berlijn Brandenburg gebouwd. Dit vliegveld had al lang klaar moeten zijn maar wordt naar verwachting in 2020 geopend. Dit wordt een super modern vliegveld in Berlijn. Dit vliegveld Brandenburg Airport heeft een capaciteit voor meer dan 50 miljoen toeristen per jaar.

Nu heeft Berlijn twee vliegvelden namelijk vliegveld Berlijn Schönefeld en Vliegveld Berlijn Tegel.

  • Vliegveld Schönefeld – 12 miljoen bezoekers per jaar gelegen in het zuiden van Berlijn
  • Vliegveld Berlijn Tegel – capaciteit van ruim 20 miljoen passagiers per jaar.

Luchtaven Tegel ligt in het noordwesten van Berlijn. Als het goed is wordt dit vliegveld binnen twee jaar vervangen door het vliegveld Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt. De infrastructuur  hiervoor zal van Vliegveld Schönefeld gebruikt worden. Het doel hiervan is het vliegveld Berlijn internationaal nog aantrekkelijker te maken. Op termijn zal vliegen naar Berlijn nog gemakkelijker en wellicht goedkoper worden.

Vliegtuigmaatschappijen Berlijn

Op dit moment vliegen vliegen er grote vliegtuigmaatschappijen op Berlijn zoals Germania Laudamiton, Eurowings, Easyjet en Germania. Naar verwachting komen de grote vliegtuigmaatschappijen als Ryanair, EasyJet, Condor, Eurowings en Germania ook naar het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg.

KLM, Transavia en EasyJet vliegen van Amsterdam of Rotterdam naar vliegveld Schonfeld of vliegveld Tegel Berlijn. In de toekomst blijft KLM, EasyJet en Transavia ook op het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg vliegen.

Via de site vliegtickets.nl kun je gemakkelijk een ticket met het vliegtuig naar Berlijn en terug boeken.

Taxi in Berlijn

Vanaf het vliegveld in Berlijn kan je vanaf Tegel of Schönefeld een taxi nemen. Op de luchthavens zelf wordt aangegeven waar de taxiplaatsen zich bevinden. Het is verstandig om van te voren een taxi te boeken, dit bespaart geld en ongemak. Dit kan je boeken met Taxi2Airport Tegel of Taxi2Airport Schönefeld. Jet betaalt hiervoor relatief weinig en de kwaliteit van deze taxi’s is over het algemeen uitstekend.

OV Berlijn

Het is vanaf de vliegvelden in Berlijn ook mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het OV in Berlijn is namelijk snel en voordelig. Meer info hierover lees je in het artikel: Openbaar vervoer in Berlijn.

Auto huren in Berlijn

Als je een auto wilt huren in berlijn, kan je gebruik maken van Sunny Cars. Via deze autohuur maatschappij huur je een auto met verzekering. Deze maatschappij heeft ook een uitstekende beoordeling via Trustpilot. Hierdoor kan je op een ontspannen manier genieten van een vakantie in Berlijn met auto.

1 Reactie

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram