Wat te doen

Tips over Berlijn

Tips over Berlijn
Geschreven door Roland

Berlijn is een wereldstad waar elke dag wat te beleven is. Hieronder zijn een aantal tips over Berlijn samengesteld met tips over gratis bezienswaardigheden en over een weekend in Berlijn. Berlijn tips over monumenten, uitgaan, restaurants, musea en de mooiste plekken van deze wereldstad.

Tips over Berlijn (Gratis)

Wie denkt dat het altijd geld kost om Berlijn te ontdekken heeft het mis. Berlijn is gratis te ontdekken. Hieronder zijn een aantal tips over Berlijn opgesteld.

1. Picknicken in het park

Berlijn heeft tal van prachtige parken waaronder Tiergarten of het Volkspark Wilmersdorf, deze parken zijn ideaal voor een romantische picknick.

2.  Prachtige meren ontdekken

De mooiste meren van Berlijn zijn Slachtensee en Wannsee, hier komen in de zomerperiode duizenden mensen op af om verkoeling te zoeken. Het is ook mogelijk om gedurende het hele jaar wandelingen of fietstochten te maken in deze bosrijke omgeving. De toegang is voor iedereen gratis.

3. Romantische wandeling in Paleistuin Slot Charlottenburg

Direct bij Schloß Charlottenburg is de mooiste paleistuin van Berlijn te vinden, met de meest uiteenlopende planten en bloemen.  Deze locatie is uitermate geschikt voor een romantische wandeling en de paleistuin is gratis te bezichtigen.

Paleistuin Slot Charlottenburg

Paleistuin Slot Charlottenburg

4. Markt bezoeken

In Berlijn is het mogelijk om dagelijks een markt te bezoeken, de bekendste markt is de kunstmarkt en vlooienmarkt Straße des 17. Juni. Deze markt bevindt zich bovendien bij het Museuminsel, waar zich tal van historische gebouwen bevinden. Een bezoek brengen aan deze markt, is dus zeer de moeite waard.

5. Brandenburger Tor in de avond bezichtigen

Elke avond wordt de Brandenburger Tor verlicht. Zodra het donker is, ziet dit historische gebouw er vanwege de verlichting adembenemend uit. Het is dus echt de moeite waard om de Brandenburger Tor in de avond gratis te bekijken.

6. Gratis rondleiding Reichtstag

In het Rijksdag bevindt zich het parlement van Duitsland, het is mogelijk om dit historische gebouw gratis te bekijken met daarbij een gratis rondleiding via de headset. Vervolgens wordt u getrakteerd op een gratis uitzicht over de stad. Let op: dit is alleen mogelijk bij een aanmelding vooraf. Het is mogelijk om u aan te melden via de site bundestag.de

Tips weekend Berlijn

Voor wie een weekend geboekt heeft naar Berlijn, zijn er ontelbare opties. Maar wat zijn de mooiste bezienswaardigheden en waar bevinden zich de beste clubs in Berlijn en wat zijn de meest romantische plekken van Berlijn? Hieronder zijn een aantal tips over Berlijn op een rijtje gezet.

1.Uitzicht over Berlijn in de Fernsehturm

De Fernsehturm is de televisietoren van Berlijn, in de koepel van dit gebouw is het mogelijk om over de hele stad te kijken. Vooral in de avond is dit zeer indrukwekkend. Het is ook mogelijk om in het restaurant van de Fernsehtoren te dineren. Dit is een ervaring om nooit te vergeten en ideaal om tijdens een weekend in Berlijn te bezoeken.

2. Bezoek brengen aan het Museuminsel

Het Museuminsel is een tip voor iedereen die van historie en cultuur houdt, hier bevindt zich onder meer het Bode-museum en de Berliner Dom.

3. Berlijnse muur bezichtigen

Het grootste deel van de Berlijnse muur is sinds het jaar 1990 gesloopt, er zijn vandaag de dag nog een paar delen van de muur overgebleven. Het bekendste deel van de muur is de East Side Gallery, dit deel van de muur is beschilderd of bespoten met graffiti.

4. Clubs en bars bij Friedrichshain en Potsdamer Platz

Wie samen met vrienden of vriendinnen een weekend Berlijn heeft geboekt, kan voor het nachtleven terecht bij de vele clubs en bars in Berlijn, vooral in Friedrichshain en bij de Potsdamer Platz zijn vele uitgaansgelegenheden te vinden.

5. Friedrichstadt-Palast Berlijn

Het Friedrichstadt-Palast is het grootste showpaleis van Europa met spectaculaire shows. Voor wie een bezoek brengt aan Berlijn is dit revuetheater een aanrader.

6. Bezoek de boulevard Unter den Linden

Vergeet tijdens een weekend Berlijn niet de boulevard Unter den Linden te bezichtigen, aan deze laan zijn de mooiste bezienswaardigheden te vinden, zoals de Brandenburger Tor, Gendarmenmarkt en de Berliner Dom.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram