Wat te doen

Markthallen in Berlijn

markthallen in Berlijn
Geschreven door Roland

Je vindt prachtige markthallen in Berlijn. Elke markthal in de verschillende wijken van Berlijn hebben elk hun eigen karakter. Zo vind je markthallen waar verse levensmiddelen verkocht worden zoals groente, fruit, vlees en vis. Er zijn ook markthallen in de Duitse hoofdstad die zich meer richten op kleding, huishoudelijke artikelen en sieraden. Kortom, genoeg te kiezen.

Marheineke Markthalle

De Marheineke Markthalle in Bergmannkiez in de wijk Berlijn-Kreuzberg staat bekend om het grote aanbod verse levensmiddelen die hier worden aangeboden. Denk hierbij aan brood, vlees, vis, fruit, groente en andere lekkernijen. Hierdoor is dit een van de populairste markthallen in Berlijn.

Je vindt hier ook specialisaties uit Griekenland, Spanje, Italië en veganistische en bio artikelen. Als je op zoek bent naar bijzondere levensmiddelen, dan heb je hier keuze te over.

Naast het aanbod van voedingsmiddelen, vind je hier ook een boekhandel, en speciaalzaakjes waaronder een schoenmaker en kleermaker. Een bezoek aan deze markthal is een belevenis op zich.

Adres: Marheinekeplatz 15, 10961 Berlijn
https://meine-markthalle.de/

Markthalle Tegel

De markthal in Berlijn Tegel staat bekend om het groente, fruit, bloemen en de speciaalzaken die hier te vinden zijn.

Markthal Tegel bestaat al sinds 1908 en sindsdien worden hier spullen verhandeld. Op dit moment vindt er een renovatie plaats. Extra informatie hierover vind je op de site van de markthal.

Adres: Gorkistraße 13-17, 13507 Berlijn
https://www.markthalle-tegel.de/de/start/

Markthalle Neun Berlin-Kreuzberg

De markthal Neun in Kreuzberg Berlijn kent een lange geschiedenis. Sinds vele jaren vind je hier handelaren die biologische en regionale producten verkopen. Dit maakt deze markthal zo geliefd.

De markthal Neuen Berlijn-Kreuzberg stamt uit de 19e eeuw, tussentijds is de hal verschillende malen gerenoveerd waaronder in 2011. Als je heerlijke specialiteiten wilt ontdekken uit de regio Berlijn, neem dan een kijkje in een van de meest geliefde markthallen in Berlijn.

Adres: Eisenbahnstraße 42, 10997 Berlijn
https://markthalleneun.de/

Arminiusmarkthalle

Deze markthal in Moabit bestaat al sinds 1891. Je vindt hier een groot aanbod aan levensmiddelen en andere producten onder een dak. De Arminiusmarkthalle richt zich vooral op verse producten waaronder fruit, vlees, kaas, eieren, vis en wijn.

Ontdek hier verkoopkraampjes uit verschillende landen waaronder Peru, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Het leuke is, dat je hier levensmiddelen vindt die de specialiteit van het betreffende land zijn. Je komt dus in aanraking met levensmiddelen die je nog niet kent, maar zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Sinds 2010 is er ook plaats ingeruimd voor kunst, design en andere ambachten. Hierdoor heb je een prachtige combinatie met verse artikelen en bijzondere producten en diensten die worden aangeboden en dat alles onder één dak.

Adres: Arminiusstrasse 2, 10551 Berlijn
https://arminiusmarkthalle.com/

Als je op zoek bent naar buitenmarkten, lees dan ook het artikel markten in Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram