Wat te doen

Legoland Berlijn

Legoland Berlijn
Geschreven door Roland

Legoland Berlijn is een van de bekendste themaparken van de hoofdstad van Duitsland. Het Legoland Discovery Centre Berlijn is gelegen bij de Potsdamer Platz, dit is het centrum van Berlijn. Je herkent de locatie door de gigantische giraffe van lego die je vlakbij de ingang vindt.

Legoland Discovery Centre Berlijn

Legoland Berlijn is opgedeeld in 12 delen, waar je een activiteit kan doen dat te maken heeft met lego. Zo kun een dragon ride maken, waar bijzondere lego bouwwerken te zien zijn. Er is ook een 4D bioscoop over de lego figuren en uiteraard kan er ook met lego gebouwd worden. Legoland Berlijn is dus een belevenis voor lego fans en ouders met kinderen. Hieronder zijn de 12 lego werelden beschreven die je in Berlijn kunt bezoeken.

Dragon Ride

Tijdens de draken rit wordt je in het betoverde kasteel met een karretje rondgeleid langs allerlei bijzondere figuren die uiteraard uit lego zijn opgebouwd. Deze rit is bijzondere belevenis. Voor kleine kinderen kan dit echter wel een beetje spannend zijn, vandaar dat de minimumleeftijd op 4 jaar ligt voor deze attractie

Ninjago City Adventure

Dit is de nieuwe Legoland speeltuin met onder meer interactieve spellen, klimtoestelllen, een glijbaan en Legoland figuren. Kinderen kunnen zich hier volledig uitleven om een kleine Legoland ninja te worden. Kortom, een unieke belevenis voor kleine kinderen.

Dino Explorer

In Dino World kunnen kinderen met hun ouders meer te weten komen over dinosaurussen aan de hand van filmpjes en interactieve spelletjes. Bovendien is het mogelijk om met een dinosaurus van lego op de foto te gaan. Uiteraard is ook hier de mogelijkheid om met de lego steentjes te spelen.

Lego fabriek tour

Ontdek de wereld van de lego. In de lego fabriek zie je de machines waarmee de lego steentjes gemaakt worden en tref je de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de legoblokjes.. Bovendien leer je hoe de kunstof wordt omgezet in deze wereldberoemde steentjes. Je krijgt zelfs je eigen legoblokje mee naar huis al souvenir. Dit is een unieke belevenis voor het hele gezin.

4D Bioscoop

Doe je 3D bril maar op want in de 4D bioscoop van Legoland kun je de bekende Legofilms bekijken. Het heet 4D omdat je weerselementen zoals regen en wind ook daadwerkelijk voelt vanuit je stoel. Dit is een topattractie voor iedereen.

Lego Miniland

In deze Legowereld kun je beroemde gebouwen van Berlijn op kleine schaal bekijken. Deze bezienswaardigheden gemaakt van lego zijn een attractie op zich. Ontdek de miniatuurversie van onder meer de Brandenburger Tor, Berliner Dom en de Reichstag.

Lego Racers

In deze legowereld kun je jouw eigen sportwagen van lego bouwen. Onder begeleiding van de medewerkers ter plaatse is het zelfs mogelijk om het lego autootje op snelheid te testen. Dit is een unieke belevenis voor kinderen.

Merlijns Magische Bibliotheek

In deze attractie maak je rondjes en heb je het gevoel dat je zweeft. Tijdens deze magische rit kunnen kinderen laten zien dat zij de beste leerling van de tovenaar Merlijn zijn, door de zwaartekracht te beheersen.

Duplo Village

In Duploland kunnen de kinderen vanaf 2 jaar samen met hun ouders een een duplo bouwwerk maken. Er zijn ook extra zachte blokjes waarmee gebouwd kan worden, speciaal voor de allerkleinsten.

Model Builders Workshop

Hier kan jong en oud leren om de meest bijzondere lego modellen te bouwen aan de hand van een workshop.In principe is deze workshop toegankelijk voor iedereen, de moeilijkheidsgraad kan echter wel per workshop verschillen.

Legoland Discovery Center Shop

Hier kun je allerlei artikelen kopen die met Lego te maken hebben. Waaronder lego bouwpakketten en souvenirs.

LEGO-tastic Café

In dit eetcafé kun je lekker eten en drinken. Het Legoland restaurant lijkt op een gigantisch bouwwerk Lego blokjes, dit geeft een unieke sfeer.

Legoland Berlijn bezoeken

Het Legoland Discovery Centre Berlijn is gelegen bij de Potsdamer Platz op slechts 5 minuten afstand vanaf de Hauptbahnhof Berlin (centraal station).
Adres: Potsdamer Straße 4, 10785 Berlin
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 – 19:00 uur
Prijzen: Tickets zijn online met korting te boeken op de site van Legoland en beginnen vanaf €14
Website: https://www.legolanddiscoverycentre.de/berlin/

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram