Over Berlijn

Stage in Berlijn

stage in Berlijn
Geschreven door Roland

Een stage in Berlijn is een geweldige uitdaging en een verrijking voor uw CV. Het kan alleen soms lastig zijn om een goede stageplek te vinden. Als u wilt stage lopen in Berlijn is het dus belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Stageplek in Berlijn

Er zijn vele websites waarop vacatures worden aangeboden voor Nederlanders in Berlijn. Het vinden van een passende stage is alleen vaak lastiger. Daarom hebben we hieronder voor u alvast een aantal websites op een rijtje gezet waarop u uw stageplek zou kunnen vinden.

Lees voor extra informatie over stage en leren in Berlijn het artikel: “studeren in Berlijn“.

Aanmelden bij Bürgeramt

Zodra u een woning in Berlijn gevonden heeft, moet u zich binnen twee weken registreren bij het Bürgeramt. Om een Anmeldbestätigung (aanmeldbevestiging) te ontvangen behoort u in ieder geval het volgende mee te nemen:

Steuer ID

Als u gaat solliciteren voor uw stage in Berlijn is het belangrijk om een Steuer ID aan te vragen. Als u een Anmeldebestätigung (aanmeldbevestiging voor uw woning) heeft aangevraagd bij het Bürgeramt, ontvangt u dit nummer automatisch per post.

Duitse bankrekening

Duitse werkgevers betalen niet altijd uit op Duitse bankrekeningnummers, het is daarom verstandig om een Duits rekeningnummer te openen. De INGDiBa is in dit geval een goede optie. U betaalt bij deze online bank (bijna) geen kosten voor het openen van uw rekening. U ontvangt bovendien een bankpas en indien gewenst een creditcard.

Sollicitatiebrief en overige

Als u voor uw stage een sollicitatiebrief schrijft, is het belangrijk dat u motiveert waarom u graag in Berlijn zou willen stage lopen en in hoeverre u de Duitse en/of Engelse taal beheerst. Het is belangrijk om naast een sollicitatiebrief en CV ook een kopie van uw tot nu toe behaalde diploma’s te sturen. In Duitsland wordt dit zeer gewaardeerd.

Belangrijk voor het sollicitatiegesprek:

  • Kopie van CV
  • Diploma’s of kopie
  • Kennis van organisatie waar u solliciteert

Als u nog vragen heeft over stage lopen in Berlijn, lees dan het artikel: “wonen en werken in Berlijn” voor aanvullende informatie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram