Wat te doen

Uitgaan in Berlijn

Uitgaan in Berlijn
Geschreven door Roland

Het uitgaan in Berlijn is een feest omdat hier zich tal van clubs, bars, prachtige theaters en bioscopen bevinden. Berlijn is dus voor iedereen!

Uitgaan bij de boulevard Kurfürstendamm

De Kurfürstendamm is de bekendste winkelboulevard van Berlijn maar er is hier nog veel meer te beleven. Zo bevindt zich hier het beroemde Theater des Westens. De Kurfürstendamm is ook rijk aan de vele clubs en bars. Dus wie van het nachtleven in Berlijn wil genieten, is hier op zijn plek. Er bevinden zich hier ook bioscopen zoals Cinema Paris. Uitgaan bij de boulevard Kurfürstendamm is dus een feest.

Uitgaan bij de Potsdamer Platz

De Potsdamer Platz staat bekend om de mooie clubs en bars zoals club Adagio maar ook het prachtige theater dat hier gevestigd is. De Potsdamer Platz is dus de ideale plek om uit te gaan met vrienden of voor een romantisch weekend met z’n tweetjes.

Feesten in Friedrichshain

Friedrichshain is de plek met de hipste barretjes en clubs zoals de Cassiopeia en de Matrix ClubVoor wie van feesten houdt of het nachtleven van Berlijn wilt verkennen, zit hier goed.

Clubs in Berlijn

Als u wilt dansen en het nachtleven van Berlijn wilt verkennen, is het handig om te weten wat de beste clubs en discotheken van deze wereldstad zijn.  Hieronder zijn een aantal beroemde clubs in Berlijn voor u op een rijtje gezet.

Klik voor tickets voor een kroegentocht in Berlijn hier.

kroegentocht berlijn

kroegentocht berlijn

Berghain

Berghain is een voormalig elektriciteitsgebouw maar behoort al meer dan tien jaar tot de beroemdste clubs ter wereld. Hier wordt techno en elektronische muziek gedraaid. Er draaien regelmatig bekende dj’s en hier vinden onvergetelijke feesten plaats.
Adres: Am Wriezener Bahnhof, 10243
Website: www.berghain.de

Kulturbrauerei

De Kulturbrauerei is een oude brouwerij uit 1800 en is tegenwoordig een bekende uitgaansgelegenheid in Prenzlauer Berg waar zich clubs, restaurants en theaters bevinden. In de avond en nacht kunt u genieten van rock, house en andere elektronische muziek.
Adres: Schönhauser Allee 36, 10435
Website: www.kulturbrauerei-berlin.de 

Matrix club

De club Matrix is 365 dagen per jaar geopend en staat bekend om de legendarische feesten en de goede elektronische muziek. Deze club heeft meerdere zalen en is stijlvol ingericht. De Matrix club is ideaal om samen met vrienden te genieten van het nachtleven in Berlijn.
Adres: Warschauer Pl. 18, 10245
Website: www.matrix-berlin.de

Wilden Renate

Wilden Renate is een club met creatief ingerichte zalen waar voornamelijk elektronische muziek wordt gedraaid. Er zijn verschillende feestzalen maar er is ook een lounge gedeelte om te relaxen.
Adres: Alt-Stralau 70, 10245
Website: www.renate.cc

Club Weekend

Club Weekend bevindt zich vlak bij de Alexanderplatz en staat bekend om de goede techno en elektronische muziek. In deze club heerst een goede sfeer en is ideaal om te chillen of te dansen.
Adres: Alexanderplatz 5, 10178
Website: www.houseofweekend.berlin

Bars in Berlijn

Berlijn kent vele bars met allemaal een eigen identiteit. Hieronder zijn een aantal leuke bars in Berlijn op een rijtje gezet.

Belushi’s Berlin

Belushi’s Berlin is een veelzijdige bar waar het mogelijk is om een hapje te eten en een drankje te drinken. In de avond en nacht kunt u genieten van muziek in verschillende muziekstijlen en dansen op de dansvloer.
Adres: Rosa-Luxemburg-Straße 41, 10178
Website: www.belushis.com/bars/berlin 

Monkey bar

In de Monkey bar kunt u onder het genot van een cocktail  genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. Elke avond wordt hier door een andere DJ, house of andere elektronische muziek gedraaid.
Adres: Budapester Straße 40, 10787
Website: www.monkeybarberlin.de

Newton Bar

De Newton Bar is een exclusieve chique bar in Berlijn. De inrichting is in tegenstelling tot de meeste bars in Berlijn klassiek. Deze bar is een bezienswaardigheid op zich.
Adres: Charlottenstraße 57, 10117
Website: www.newton-bar.de

Meer tips over uitgaan in Berlijn

Lees de onderstaande artikelen voor meer tips over Berlijn.

Heeft u aanvullende vragen over het artikel: Uitgaan in Berlijn? Laat dan gerust hieronder uw reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram