Wat te doen

Rondleiding in Berlijn

Rondleiding in Berlijn
Geschreven door Roland

Voor wie een rondleiding wilt krijgen door Berlijn zijn er een aantal opties, zoals een bustour, een boottocht, of een reisgids te voet of per fiets. Hieronder zijn de verschillende opties op een rijtje gezet.

Sightseeing bustour Berlijn

Een snelle manier om Berlijn te ontdekken is de Sightseeing bustour door Berlijn. Deze stadstours zijn inclusief reisgids en de tour leidt u langs de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn. U kunt onder meer opstappen direct bij de Brandenburger Tor.

Excursies, stadsexpedities en tours door berlijn

De website berlijnopmaat.com organiseert tours, stadsexpedities en excursies in Berlijn. Ze geven rondleidingen per fiets, OV, te voet of bus. Tom Bergrath en Peter Bijl verzorgen de rondleidingen en tijdens hun tours is er speciale aandacht voor het onderwerp Tweede Wereldoorlog en de muziekgeschiedenis.

Rondleiding in Berlijn per fiets

Een rondleiding krijgen met de fiets is ook een uitstekende optie. Met de fiets is het mogelijk om in een relatief korte tijd veel bezienswaardigheden in Berlijn te zien. Een van de bekendste Nederlandse stadsgidsen in Berlijn is Sido. Op zijn site dwarsdoorberlijn biedt hij rondleidingen aan op de fiets door Berlijn. Via de website Fahradtouren-berlin kunt u vanaf €8 ook zelf een fiets huren.

Boottocht Berlijn

Berlijn is fantastisch om vanaf het water te verkennen. Achter het station Friedrichstraße zijn verschillende steigers te vinden van waar u kunt opstappen voor een rondleiding over de rivier de Spree. Tijdens de rondvaart komt u onder meer langs de Reichtstag, Hauptbahnhof en Museuminsel.

Boottocht door Berlijn

Rondleiding in Berlijn per boot

Wandeltocht met reisgids

Bij de Brandenburger Tor worden verschillende wandelrondleidingen aangeboden. Een deel van deze rondleidingen zijn voor een fooi te volgen. In een relatief kort tijdsbestek worden de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn getoond met bijbehorende achtergrondinformatie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram