Wat te doen

Tropical Island, zwemparadijs vlakbij Berlijn

zwemparadijs-berlijn
Geschreven door Roland

Tropical Island is een subtropisch zwemparadijs vlakbij Berlijn. Je vindt hier prachtige binnen- en buiten zwembaden met glijbanen, waar je heerlijk kunt zwemmen. Je kan hier nog veel meer beleven zoals een luchtballonvaart over het zwemparadijs, wandeling door de tropische tuin, midgetgolfen of lekker eten bij een van de vele restaurants en eettentjes die in het grootste zwemparadijs ter wereld gevestigd zijn.

Parkeren bij Tropical Island

Bij aankomst is het mogelijk om gratis te parkeren op een grote parkeerplaats direct naast het overdekte zwemparadijs. Als je met het openbaar vervoer reist, zijn er vanaf het station Brand, Tropical Island shuttlebussen die je kosteloos naar het overdekte zwemparadijs brengen. Vanaf de buitenkant doet de overdekte hal denken aan een gigantisch voetbalstadion.

Parkeren bij Tropical Island

Parkeren bij Tropical Island

Kaarten voor het zwemparadijs Berlijn

Bij de kassa krijg je een horloge met een chip, waardoor je voor eten en drinken in het park alleen het horloge hoeft te laten scannen. Bij het verlaten van het zwembad, kan je vervolgens afrekenen bij de kassa of bij de automaat voorin het park. Een leuk details is, dat je geen entree kosten betaalt als het je verjaardag is.

Zodra je door het poortje bij de kassa bent gegaan, waan je je in een andere wereld dat doet denken aan een tropisch eiland. Op je horloge staat een nummer, waarmee je het kluisje kunt openen. Hier bevindt zich ook het omkleed gedeelte.

Horloge met chip

Horloge met chip

Indoor strand met zwembad

Een van de mooiste zwembaden in hetĀ zwemparadijs in het indoor strand met zwembad. Hier bevinden zich honderden ligstoelen. Je waant je hier op een subtropisch eiland. Je vindt hier zowel een normaal zwembad als een pierenbadje, zodat jong en oud hier kan zwemmen. De wanden zijn geschilderd als de lucht, hierdoor lijkt de horizon op die van een zonnige zomerdag. Bij het zwembad kan je heerlijk eten, mocht je iets verfrissend willen drinken, probeer dan eens een cocktail in de cocktailbar.

Indoor strand met zwembad

Indoor strand met zwembad

Glijbanen

Vlakbij het indoor strand, vindt je meerdere glijbanen van familieglijbanen tot spectaculaire super snelle glijbanen. Er zijn hier glijbanen voor jong en oud. Zodat iedereen op zijn of haar manier kan genieten van leuke belevenis.

Glijbaan Tropical Island vlakbij Berlijn

Glijbaan Tropical Island vlakbij Berlijn

Zwembad met glijbaan en bubbelbad

In het indoor deel van het zwemparadijs is nog een tweede zwembad met een glijbaan en een extra bubbelbad. Je vindt hier ook honderden ligbedden en strandstoeltjes. Dit gedeelte is meer gericht op ouders met wat jongere kinderen. Er bevindt zich hier een familieglijbaan en een ondiep en middeldiep zwemgedeelte. Dit zwembad is iets kleiner waardoor dit voor ouders iets overzichtelijker is. Direct naast het zwembad is ook een bubbelbad waar circa 10 personen tegelijkertijd in kunnen.

Tropical Island Zwemparadijs Berlijn

Tropical Island Zwemparadijs Berlijn

Overnachten in Tropical Island

In het park vind je verschillende houten vakantiewoningen en tenten. Het is mogelijk om hier te overnachten. Vooral voor ouders met kinderen is dit een spectaculaire ervaring. Informatie over het boeken van tickets met overnachting vind je hier.

TICKETSĀ 

Overnachten in Tropical Island

Overnachten in Tropical Island

Vlieg over het zwemparadijs met de luchtballon

Een spectaculaire attractie in Tropical Island is de indoor luchtballon. Het is mogelijk om met de ballon over het zwemparadijs te zweven. De ballon zit vast aan een kabel, hierdoor is de start en landingsplek altijd dezelfde. Dit is een unieke ervaring.

Luchtballon Tropical Island

Luchtballon Tropical Island

Midgetgolf

Wil je als afwisseling iets anders doen als alleen zwemmen? Dan is dit mogelijk. Tropical Island beschikt over een mooie midgetgolfbaan, waar je met vrienden of het gezin een potje midgetgolf kan spelen.

Midgetgolfen Tropcial Island

Midgetgolfen Tropcial Island

Indoor speeltuin

In het Tropical Island is een gigantisch indoor speeltuin. Hier vind je onder meer een indoor speelkasteel en verschillende speeltoestellen.

Regenwoud

In het zwemparadijs bevindt zich ook een indoor regenwoud met bijzondere bloemen en planten. Bovendien kan je hier dieren als vissen, schildpaden en pelikaans aanschouwen.

Regenwoud Tropical Island

Regenwoud Tropical Island

Buitenzwembad Amazonia

Sinds kort heeft Tropical Island er een beroemde attractie bij. Je kan nu namelijk van binnen naar buiten gaan. Hier vindt je een outdoor gedeelte met twee zwembaden en een leuke wildwaterglijbaan dat geschikt is voor jong en oud.

Buitenbad Tropical Island Berlijn

Buitenbad Tropical Island Berlijn

Buitenstrand Tropical Island

Buitenstrand Tropical Island

Sauna

In het zwemparadijs is ook een sauna, dit zit echter niet bij de prijs van de toegangskaart inbegrepen.

Eten en drinken

In het park vind je verschillende restaurants en eettentjes waar je pasta, pizza, aziatisch of aardappels met een vlees kunt eten. De prijs van het eten en drinken is relatief gunstig en de kwaliteit van het eten is prima.

Restaurants Tropical Island

Restaurants Tropical Island

Tropical island bezoeken

Wil je het Tropical Island bezoeken? Met de auto kun je gemakkelijk bij het zwemparadijs parkeren. Met de trein kan je uitstappen bij het station Brand, Tropical Island, vanaf hier is gratis vervoer met de pendelbus.

Adres: Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick, Duitsland
OV: Stap uit bij station Brand, Tropical Island

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram