Vervoer

Vliegveld Berlijn Brandenburg

vliegveld berlijn brandenburg
Geschreven door Roland

De luchthaven Berlijn Brandenburg of Berlin Brandenburg Willy Brandt is op dit moment in aanbouw. Het vliegveld Berlijn Brandenburg komt op dezelfde plek als het huidige vliegveld Schönefeld.

Bouw vliegveld Berlijn Brandenburg (BER)

Het nieuwe vliegveld in Berlijn krijgt twee banen waarvan een vliegbaan wordt verlengd. Zodra de bouw is afgerond wordt het huidige vliegveld Schönefeld min of meer in het de nieuwe luchthaven worden geïntegreerd. De Luchthaven Berlijn Brandenburg Willy Brandt Airport had eigenlijk al lang open moeten zijn. Helaas bleken er tijdens de bouw constructiefouten te zijn gemaakt, hierop volgden problemen met elektra. Op dit moment staat gepland dat het vliegveld Berlijn Brandenburg in 2020 open zal gaan. Op dit moment heeft het vliegveld al meer dan 5 miljard extra gekost als was voorzien.

Zodra het vliegveld geopend wordt is het de bedoeling dat jaarlijks 50 miljoen passagiers gaan vliegen vanaf het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg. Het doel van dit vliegveld is dat de nieuwe luchthaven van Berlijn kan concurreren met andere internationale luchthavens. Naar verluidt wordt dit Berlin Brandenburg Airport als een van de modernste vliegvelden ter wereld.

Luchtvaartmaatschappijen van en naar Berlijn Brandenburg Airport

Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen gaan in de toekomst vliegen van en naar luchthaven Berlijn Brandenburg waaronder:

  • Eurowings
  • KLM
  • EasyJet
  • Lufthansa

Kijk voor actuele vluchten van en naar het vliegveld van Berlijn op vliegtickets.nl voor een totaaloverzicht.

Openbaar vervoer vanaf Berlijn Brandenburg Airport

Het openbaar vervoer in Berlijn is uitstekend. Vanaf het vliegveld kan je in de toekomst gemakkelijk met de bus en/of metro voordelig reizen door Berlijn. Op dit moment is het OV vanaf het vliegveld Schönefeld al uitstekend, dit zal ook het geval voor de nieuwe luchthaven van Berlijn. Lees extra informatie over het OV in het artikel: Openbaar vervoer in Berlijn.

Hoeveel kost een taxi van en naar Berlijn?

Een taxi van vliegveld Berlijn Brandenburg naar het centrum van Berlijn gaat circa 30 euro tot 45 euro kosten. Via Taxi2Airport kan ruim vooraf een taxirit worden geboekt. Dit bespaart kosten en ongemak.

voordelig naar het vliegveld

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Berlijn Brandenburg Airport?

Meerdere autoverhuurbedrijven gaan zich bij het vliegveld Berlijn Brandenburg vestigen. Denk hierbij aan : Sunnycars, Sixt en Europcar, Avis en Enterprise.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Parkeertarieven vliegveld Berlijn Brandenburg

In de toekomst is het mogelijk om bij Berlijn Brandenburg Airport te parkeren. De actuele tarieven voor het parkeren en de parkeermogelijkheden worden vermeld op de site van Airport Berlin.

Hotel vanaf Berlijn Brandenburg

Vanaf het vliegveld Berlijn Brandenburg Airport is het slechts 30 tot 40 minuten rijden naar centrum van Berlijn. Als je wilt overnachten in het centrum van Berlijn dan zijn de wijken Charlottenburg en Mitte zeer aan te bevelen. Aanvullende informatie hierover lees je in het artikel: Hotels in berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram