Vervoer

Parkeren in Berlijn

parkeren in Berlijn
Geschreven door Roland

Wil je binnenkort met de auto naar Berlijn? Dan is het handig om te weten waar je kunt parkeren in Berlijn. In de hoofdstad van Duitsland kun je met de auto prima terecht. Het is alleen wel handig om van te voren te weten waar je mag parkeren, waar het parkeren gratis is en aan welke aanvullende eisen je moet voldoen om te parkeren in Berlijn

Waar kun je parkeren in Berlijn?

Berlijn is een gigantische stad met meer de 3,5 miljoen inwoners. Gelukkig zijn er desondanks nog genoeg plekken waar je kunt parkeren. Er zijn een paar handige tips die je helpen bij het vinden van een parkeerplek.

Bewohnerparkausweis aanvragen

Ben je onlangs in Berlijn gaan wonen? Dan kun je een Bewohnerparkausweis aanvragen. Hiermee kun voor een klein bedrag van circa € 20,- twee jaar parkeren rondom de plek waar je woont (van je postcode).

Gästevignette aanvragen

Bezoek je binnenkort een vriend of vriendin in Berlijn? Dan kan een gast vignet worden aangevraagd. Hiermee kan de bezoeker met het vignet parkeren op het postcodegebied van de persoon die hij of zij bezoekt. Een vignet kost € 10,20 voor 3 dagen en € 13,00 voor een week.

Parkeerplaats in Berlijn vinden

Als je in een grote stad zoals Berlijn rijdt, is het belangrijk om vooraf te controleren waar je kunt parkeren. Op de site van Parkopedia hoef je alleen maar de postcode (PLZ) in te vullen. Vervolgens verschijnen de opties waar je kunt parkeren.

Gratis parkeren in Berlijn

Het is ook mogelijk om gratis te parkeren in Berlijn. In sommige wijken mag je de auto aan de zijkant van de weg parkeren, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te betalen. Controleer wel eerst de verkeersborden aan de zijkant van de weg. Hier staat meestal wel aangegeven of parkeren geoorloofd is.

Gek genoeg zijn er ook genoeg plekken in Berlijn waar veel auto’s geparkeerd staan zonder dat het duidelijk is of je hier nu wel of niet mag parkeren. Hoewel het theoretisch mogelijk is dat een auto wordt weggesleept, gebeurt dit in de praktijk maar zelden. Meestal krijg je een kleine bekeuring als je verkeerd geparkeerd staat van slechts circa  € 20,00. Dit verklaart misschien ook waarom zoveel auto’s in Berlijn in de bocht of zelf dubbel geparkeerd staan.

Als je snel een gratis parkeerplaats wilt vinden in Berlijn, kun je gebruik maken van de website gratisparken.de. Hier heb je een handig overzicht van parkeerplekken.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram