Over Berlijn

Berlijn informatie

Berlijn informatie
Geschreven door Roland

In het artikel ‘Berlijn informatie’ bieden wij u een totaal overzicht met informatie over Berlijn. Denk hierbij aan onderwerpen als:

Ontstaan van Berlijn

Berlijn is ontstaan bij de rivier de Spree in de buurt van de Elbe en de Oder. Het eerste bewijs van bewoning komt uit 1192. Hier ontstonden verschillende markten zoals de Alte Markt, Molkenmarkt en de Cöllnische Fischmarkt. In het artikel ‘geschiedenis van Berlijn’ kunt u lezen over de hele geschiedenis van Berlijn.

Feiten en cijfers van Berlijn

Berlijn heeft ruim 3,5 miljoen inwoners en is ruim 891 km2 groot. Het weer in Berlijn is te vergelijken met Nederland. De winters zijn in het algemeen wel wat kouder in vergelijk met Nederland. Berlijn is wel aanzienlijk minder vochtig, dit komt omdat Berlijn een landklimaat heeft. Berlijn ligt op 70 kilometer vanaf de Poolse grens. Er stromen twee rivieren door Berlijn, de Havel en de Spree. In het artikel ‘feiten en cijfers Berlijn’ kunt u aanvullende informatie vinden over dit onderwerp.

Berlijn informatie wijken

Berlijn bestaat uit 12  wijken deze wijken hebben allemaal een eigen karakter. Hieronder zijn de wijken voor u opgesomd:

 • Tempelhof-Schöneberg
 • Pankow
 • Friedrichshain-Kreuzberg
 • Mitte
 • Neukölln
 • Spandau
 • Steglitz-Zehlendorf
 • Reinickendorf
 • Charlottenburg-Wilmersdorf
 • Treptow-Köpenick
 • Marzahn-Hellersdorf
 • Lichtenberg

Lees voor extra informatie het artikel: Wijken in Berlijn

Berlijn informatie wijken

Berlijn informatie wijken

Wonen en werken

Het inkomen in Berlijn ligt relatief laag in vergelijk met dat in Nederland. Het Berlijnse inkomen ligt op ongeveer €15,500. De werkloosheid is in Berlijn ook relatief hoog met een werkloosheidscijfer van ruim 11%. Tegelijkertijd bevinden zich in de hoofdstad van Duitsland de meeste startups bedrijven van Europa.

Om in Berlijn te werken, is kennis van de Duitse of Engelse taal belangrijk. Via de website indeed.de kunt u het actuele banenaanbod in Berlijn zien. Het sollicitatieproces in Duitsland verloopt vrij formeel. In het artikel: wonen en werken in Berlijn leest u hierover aanvullende informatie.

Een woning zoeken in Berlijn vrij lastig. Jaarlijks komen er veel mensen naar Berlijn om te wonen en te werken. Het aantal woningen die beschikbaar zijn is daarentegen beperkt. Op een woonbezichtiging kunnen zomaar 30 mensen afkomen, het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Lees voor meer informatie het artikel: wonen en werken in Berlijn

Studeren in Berlijn

Berlijn is de ideale stad voor wie wil studeren in het buitenland. Berlijn heeft uitstekende Universiteiten, Fachhochschulen (HBO) , en Kunst- en muziekopleidingen. Lees voor extra informatie hierover het artikel: Studeren in Berlijn.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Hieronder zijn 10 bezienswaardigheden op een rijtje gezet:

Berlijn heeft nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden, ontdek nog veel bezienswaardigheden in het artikel: Mooiste bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn informatie bezienswaardigheden

Berlijn informatie bezienswaardigheden

Vervoer in Berlijn

Berlijn is gemakkelijk en goedkoop te bereiken. Dit kan met de auto, trein, vliegtuig of bus. Het openbaar vervoer in Berlijn zelf is voordelig bovendien kunt u met de metro en stadsbussen heel Berlijn verkennen. In de artikelen hieronder vindt u aanvullende tips over het vervoer in en naar Berlijn.

Wat te doen in Berlijn

In Berlijn is voor iedereen wat te beleven. Als u van uitgaan houdt of toch liever een markt bezoekt of wandelt in een van de vele stadsparken in Berlijn. Het maakt niet uit, deze stad biedt u het complete pakket. In de onderstaande artikelen wordt aanvullende informatie over activiteiten in Berlijn gegeven.

Restaurants in Berlijn

In Berlijn bevinden zich de beste restaurants in Duitsland van pizzeria tot sushibar. Eten en drinken in Berlijn is bovendien heel erg goedkoop. U kunt al vanaf €10 uitstekend dineren. Lees voor aanvullende informatie het artikel: Restaurants in Berlijn.

Overnachten in Berlijn

In Berlijn is het aanbod van hotels en appartementen groot. Maar wat is belangrijk om op te letten bij het boeken van een hotel of appartement in Berlijn? In de onderstaande artikelen vindt u hierover aanvullende tips:

Berlijn nieuws

Op www.berlijnoverzicht.nl kunt u onder ‘Berlijn nieuws’ actueel nieuws en achtergrondreportages lezen over alles dat in Berlijn plaatsvindt.

In dit artikel ‘Berlijn informatie’ hebben we u een overzicht gegeven van Berlijn. Heeft u aanvullende vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan gerust hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram