Vervoer

Taxi in Berlijn

taxi in Berlijn
Geschreven door Roland

Er rijden circa 8.000 taxi’s in Berlijn. Je kunt een taxi in Berlijn boeken via de website, telefoon of bij een taxistandplaats. Het openbaar vervoer in Berlijn is uitstekend, maar taxi’s in Berlijn zijn relatief voordelig en zijn ideaal als je op een specifieke bestemming moet zijn of vanaf het vliegveld naar het hotel.

Taxikosten Berlijn

De prijs voor een taxi in Berlijn is zeer betaalbaar. Normaalgesproken valt niet te onderhandelen over de taxiprijs omdat je net als in Nederland de prijs betaalt die op de meter wordt aangegeven.

Taxitarief
Starttarief:  € 3,90
Eerste zeven kilometer €2,00 per kilometer
Vanaf zeven kilometer €1,50 per kilometer
Wachttijd is  € 30,00 per uur

In Berlijn bestaat ook een wenktarief. Als je de taxi langs de straat aanhoudt mag je 2 kilometer meerijden voor slechts € 5,00. Je betaalt dan geen starttarief.

Taxiprijzen naar vliegveld Schönefeld:
Vanaf City-West (Bahnhof Zoo): ongeveer € 45,00
Vanaf City-Ost (Alexanderplatz) ongeveer € 43,00

Taxiprijzen naar vliegveld Tegel:
Vanaf City-West (Bahnhof Zoo):ongeveer € 21,00
Vanaf City-Ost (Alexanderplatz): ongeveer € 25,00

Taxi in Berlijn boeken

Op de site Taxi rechner kun je gemakkelijk het tarief berekenen als je met de taxi in Berlijn van locatie A naar B rijdt.

Via de site Taxi2Airport kan je vooraf gemakkelijk vervoer regelen met een chauffeur die je vanaf het vliegveld naar de gewenste locatie brengt in Berlijn. Dit bespaart een hoop stress, bovendien betaal je in dit geval relatief weinig. Bovendien heeft dit bedrijf een gemiddelde beoordeling van een 9.0/10.

snel en voordelig naar het vliegveld

Een grote aanbieder van taxi’s in Berlijn is Taxi Berlin. Het is mogelijk om hier telefonisch te boeken of via de app. Een ander groot taxibedrijf in Berlijn is taxi24.de

Betalen in de taxi

Een taxirit in Berlijn kan contant, EC kaart (debetkaart) of creditkaart betaald worden. Een taxibedrijf in Berlijn is altijd verplicht om in ieder geval bovenstaande opties aan te bieden.

Herkenbaarheid Berlijnse taxi

De taxi’s in Berlijn zijn crèmekleurig met een geel bord op het dak waarop ‘’taxi’ staat. Over het algemeen zijn de taxi’s van uitstekende kwaliteit. De meeste taxi’s zijn van de degelijke Duitse merken waaronder Opel en Mercedes. Hierdoor ben je bijna altijd verzekerd van een aangename taxirit door de hoofdstad van Duitsland.

Waar een Taxi in Berlijn te vinden?

In het centrum van Berlijn waaronder Charlottenburg en Berlin Mitte vind je vele taxistandplaatsen. Hierdoor hoef je dus niet altijd van te voren te reserveren. Mocht je iets buiten het centrum verblijven, dan is het verstandig om vooraf een taxi te boeken via de app of telefoon met bijvoorbeeld Taxi Berlin.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram