Mooiste plekken van Berlijn

Charlottenburg

Charlottenburg
Geschreven door Roland

Charlottenburg is een van de mooiste wijken in Berlijn. Dit stadsdeel is gelegen in het centrum van Berlijn en staat bekend om de vele bezienswaardigheden en activiteiten die hier plaatsvinden. In dit artikel vertellen we je over de geschiedenis van Berlijn Charlottenburg en de bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken.

Ontstaan van Charlottenburg

In de middeleeuwen bestond het huidige Charlottenburg uit drie delen: Glienicke, Lietzow en Casow. Hier woonden destijds Slavische en Duitse mensen. In 1695 kreeg Sophie Charlotte (Koningen in Pruisen) de beschikking over Ruhleben en Lietzow. Hier liet ze ook een zomerverblijf bouwen en noemde het Lietzenburg. In 1699 was de bouw hiervan afgerond. Toen de koning Frederik I in Pruisen gekroond was, werd dit verblijf uitgebouwd tot een groot paleis. Na de dood van Sophie Charlotte kreeg het verblijf tegenover het paleis op 5 april 1705 de naam Charlottenburg. Het grote paleis kreeg ook de naam Slot Charlottenburg.

Tijdens de oorlog werd Charlottenburg gedeeltelijk verwoest. De wederopbouw vond plaats in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. De kerk Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche herinnert nog aan de oorlog. Omdat je hier het overgebleven deel van de kerk nog steeds kan bezichtigen.

In de jaren 70 werden er veel bouwblokken bijgebouwd om aan de grote vraag aan woningen in Charlottenburg te voorzien. Tegenwoordig is dit een van de mooiste en geliefde wijken in Berlijn.

Berlijn Charlottenburg bezoeken

Charlottenburg is rijk aan prachtige gebouwen, musea en winkels. Hieronder hebben we de leukste bezienswaardigheden van Charlottenburg voor je op een rijtje gezet.

Slot Charlottenburg

Het paleis Slot Charlottenburg is van een adembenemende schoonheid. Het paleis doet denken aan dat van een sprookje. Dit paleis kun je tegenwoordig dagelijks bezichtigen. Het is zelfs mogelijk om hier een rondleiding te krijgen. Bij het Slot vind je ook een prachtige paleistuin en een park waar je kunt picknicken, wandelen of genieten van de natuur.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Als je in Berlijn bent, is het aan te raden om dit monument te bezichtigen. Je vindt hier het overgebleven deel van de kerk Gedächtniskirche dat is blijven staan na de bombardementen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kurfürstendamm

In de wijk Charlottenburg bevindt zich de Kurfürstendamm, dit is de populairste winkelstraat van Berlijn, met onder meer het warenhuis KaDeWe. Je kunt hier uitstekend shoppen, lekker eten en uitgaan.

Museum Berggruen

Dit museum is ontworpen door Friedrich August Stüler. Hier wordt een deel van de collectie van de Nationalgalerie getoond.

Sammlung Scharf-Gerstenberg

Hier wordt kunst getoond van Franse romantiek tot surrealisme.

Bröhan-Museum

Hier wordt kunst van Art deco en Functionalisme getoond.

Museum für Fotografie

Je kunt hier onder meer een fotocollectie van de Helmut Newton Stiftung bezichtigen.

Deutsche Oper Berlin

Dit is het bekendste operahuis van Berlijn waar tegenwoordig ballet, opera en andere shows als kunstvorm worden vertoond.

Hotels in Charlottenburg

De wijk Charlottenburg is zonder twijfel de meest romantische wijk van Berlijn. Je vindt hier prachtige bezienswaardigheden en een groot aanbod aan activiteiten. Als je op zoek bent naar een hotel in Charlottenburg, lees dan het artikel: Hotels in Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram