Berlijn top 10 Mooiste plekken van Berlijn

Highlights van Berlijn

Highlights van Berlijn
Geschreven door Roland

De highlights van Berlijn in een top 10 op een rij. In dit overzicht ontdekt u de hoogtepunten van Berlijn. Bij elke plek hebben we de meest bijzondere bezienswaardigheden toegevoegd.

Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt behoort tot de mooiste pleinen en markten van Berlijn. Het marktplein Gendarmenmarkt ligt in de wijk Mitte, dit is het centrum van Berlijn. De Gendarmenmarkt wordt omringd door bijzondere bezienswaardigheden zoals de Franse- en Duitse Dom. Tussen de twee kerken staat het concertgebouw, Konzerthaus Berlin. Op het marktplein vindt u vele restaurants en terrasjes waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Het uitzicht vanaf het plein doet denken als dat op een ansichtkaart. Rondom de kerst verandert het plein in een van de grootste kerstmarkten van Berlijn. In het artikel: Gendarmenmarkt leest u aanvullende achtergrondinformatie over dit bijzondere marktplein.

Alexanderplatz

De Alexanderplatz is een bijzonder plein dat in het verleden behoorde tot Oost-Berlijn. De mooiste bezienswaardigheid op het plein is de Fernsehturm, dit is de televisietoren van Berlijn. Het is mogelijk om bovenin de toren te genieten van een prachtig uitzicht over de Duitse hoofdstad het is zelfs mogelijk om hier wat te eten of te drinken. De Alexanderplatz biedt het hele scala aan vermaak van restaurants, tot winkelcentra, barretjes en een bioscoop. Kortom, een aanrader bij een bezoek aan Berlijn. Op het steenworp afstand van het plein vindt u de Nikolaiviertel, dit is een knusse binnenplaats met kleine winkeltjes en een prachtig uitzicht over de rivier de Spree. Aanvullende informatie leest u in het artikel: Alexanderplatz.

Potsdamer platz

De Potsdamer platz is een van de beroemdste plekken in Berlijn met onder meer het Sony Center, Potsdamer Platz Arkaden en een monument met een deel van de Berlijnse Muur. In 1838 werd hier een station aangelegd van Berlijn naar Potsdam, vandaar de naam Potsdamer Platz. Deze plek groeide uit tot belangrijk handelscentrum in Berlijn maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel verwoest. Na de oorlog werd in 1961 tijdens de Koude Oorlog een muur gebouwd, de Berlijnse Muur. Deze muur liep dwars door de Potsdamer Platz. Na de val van de muur en de hereniging van Duitsland werd dit plein opnieuw opgebouwd tot het moderne centrum van Berlijn. Aanvullende informatie over dit plein leest u in het artikel: Potsdamer Platz.

Friedrichshain

Friedrichshain behoort tegenwoordig tot de populairste plekken van Berlijn en staat bekend om de East Side Gallery (overgebleven deel van de Berlijnse Muur) en de vele restaurants, clubs en bars. Als u Berlijn bezoekt moet u absoluut de wereldberoemde  East Side Gallery in Friedrichshain hebben gezien. Hier vindt u nog een overgebleven deel van de Berlijnse Muur dat beschilderd is door kunstenaars over de hele wereld. Aanvullende informatie over deze plek leest u in het artikel: Friedrichshain.

Prenzlauer berg

Prenzlauer Berg is een populaire wijk in Berlijn en is rijk aan bezienswaardigheden zoals leuke winkeltjes, monumentale gebouwen en prachtige parken. De bekendste bezienswaardigheden in Prenzlauer Berg zijn de Kulturbrauerei, Watertoren en Mauerpark. De Kulturbrauerei is een cultureel gebouw met een bioscoop club/restaurant en een Biergarten. Kortom, ideaal voor een avond uit met vrienden of met z’n tweetjes. In het Mauerpark kunt u in het weekend genieten van een openlucht karaoke of een bezoekje brengen aan de rommelmarkt. Prenzlauer Berg mag met recht een van de highlights van Berlijn genoemd worden. Aanvullende informatie over deze plek leest u in het artikel: Prenzlauer Berg.

Kurfürstendamm

De Kurfürstendamm is de leukste winkelstraat van Berlijn met als hoogtepunt het Kaufhaus des Westens (KaDeWe) dit is het grootste warenhuis van Duitsland. Direct gelegen bij de Ku’damm bevindt zich ook de Gedächtniskirche. Deze kerk werd in de Tweede Wereldoorlog voor een deel verwoest maar werd na de oorlog grotendeels herbouwd met een tweede kerk naast de oude Gedächtniskirche. De Kurfürstendamm is populair onder toeristen omdat u hier kunt shoppen, lekker kunt eten en uitgaan. Kortom, ideaal voor een leuke dag en een van de highlights van Berlijn. Extra informatie over deze plek leest u in het artikel: Kurfürstendamm.

Museumsinsel

Het Museumsinsel in Berlijn wordt ook wel het museumeiland genoemd en bevindt zich in hartje Berlijn. Als u op zoek bent naar het mooiste museum in Berlijn, dan zit u hier goed. Berlijn biedt u op een eiland namelijk 5 wereldberoemde musea waaronder het Bode Museum, Altes Museum, Alte National Galerie, Pergamonmuseum en het Neues Museum. U kunt vanaf hier ook de wereldberoemde kerk in Berlijn, de Berliner Dom bezoeken. Aanvullende informatie over dit eiland leest u in het artikel: Museumsinsel.

Bebelplatz

De Bebelplatz ligt in Berlijn en staat bekend om de bijzondere gebouwen zoals de Sint-Hedwigskathedraal, Alte Bibliothek en Altes Palais (wordt gebruikt door de Humboldtuniversiteit). Het plein ligt direct naast de boulevard Unter den Linden en de Gendarmenmarkt. Aanvullende informatie over deze plek leest u in het artikel: Bebelplatz.

Unter den Linden

De boulevard Unter den Linden is de bekendste laan van Berlijn en behoort tot de highlights van Berlijn. De laan begint bij de Brandenburger Tor, dit is de voormalig toegangspoort tot Berlijn. Vanaf hier bent u op steenworp afstand van Tiergarten en de Reichstag (Duitse parlementsgebouw). Als u de laan afloopt komt u langs de Neue Wache, dit is een herdenkingsmonument aan de oorlogen. Het Duits historisch museum en de Bebelplatz bevinden zich ook direct naast deze laan. Aan het eind van de boulevard kunt u de Berliner Dom zien met direct daarnaast het Museumsinsel. Unter den Linden eindigt bij de Alexanderplatz. Als u aanvullende informatie wilt lezen over deze plek, lees dan gerust het artikel: Unter den Linden.

Charlottenburg

De wijk Charlottenburg is een prachtige wijk in Berlijn met bijzondere gebouwen. Het Slot Charlottenburg is volgens velen het mooiste paleis van Berlijn en behoort tot de highlights van Berlijn en Charlottenburg. Bij het paleis vindt u een prachtige tuin en het bijbehorende Schlosspark. Deze romantische plek moet u bij een bezoek aan Berlijn absoluut gezien hebben. Aanvullende informatie over deze plek leest u in het artikel: Slot Charlottenburg.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram