Mooiste plekken van Berlijn

Berlijn Mitte

berlijn mitte
Geschreven door Roland

Berlijn Mitte zoals we dat vandaag de dag kennen werd in 1920 gevormd. In de jaren die hierop volgden is Mitte langzaam uitgegroeid tot het toeristische centrum van Berlijn. Hier vindt je de meeste bezienswaardigheden, musea en eetgelegenheden. Hierdoor is deze wijk razend populair onder toeristen. En niet zonder reden, dit historisch stadsdeel behoort tot de mooisten van Berlijn. Hieronder hebben we de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten van Berlijn Mitte in een overzicht gezet.

Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt is anders als doet vermoeden een plein in Berlijn. Hier bevindt zich de Duitse Dom, Franse Dom en het Concerthuis Berlijn. De architectuur van deze gebouwen maakt dit plein tot het mooiste plein van Berlijn. Je kunt hier ook lekker eten en drinken en genieten van de schoonheid van deze prachtige gebouwen. Als je in Berlijn bent, is het aan te raden om de Gendarmenmarkt te bezoeken.

Museuminsel

Het Museuminsel betekent in het Nederlands Museumeiland. Op dit schiereiland in het centrum van Berlijn vind je tal van prachtige musea zoals het Pergamonmuseum, het Bode-museum en de Alte Nationalgalerie.

Berliner Dom

De Berliner Dom is de grootste en volgens velen ook de mooiste kerk van Berlijn. Bovenin de toren bevindt zich een uitkijkpunt waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt over Berlijn.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is de voormalige toegangspoort tot Berlijn. Deze toegangspoort staat bekend om de roerige geschiedenis en de prachtige architectuur. De poort wordt in de avond verlicht, en is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad

Alexander Platz

De Alexander Platz is een beroemd plein gelegen in het voormalige Oost-Berlijn. Tegenwoordig bevindt zich hier een groot winkelcentrum en vele bezienswaardigheden zoals het Rotes Rathaus en de Fernsehturm (tv toren Berlijn).

Nikolaiviertel

Deze steeg is een van de meest romantische plekken van Berlijn. Je vindt hier de bijzondere Nikolaikirche en tal van boetiek winkeltjes en restaurantjes.

Nederlandse Ambassade

Op steenworp afstand van de Nikolaiviertel bevindt zich de Nederlandse Ambassade. Dit gebouw is ontworpen door de ontwerper Rem Koolhaas. De ambassade is direct gelegen bij het water.

Holocaust Monument

Als je naar Berlijn gaat, is het aan te raden om het Holocaust monument in Berlijn te bezoeken. Het kunstwerk en monument bevat gigantische betonblokken. Als je hier tussendoor loopt, krijg je een gevoel van desoriëntatie en ongemak. Dit is bewust gedaan om een gevoel van bewustwording te creëren.

Unter den Linden

Unter den Linden is de bekendste laan van Berlijn. Langs deze weg vind je tal van bijzondere bezienswaardigheden zoals de Humboldtuniversiteit, Neue Wache, Duits Historisch Museum en de Brandenburger Tor.

Checkpoint Charlie

Dit is de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Tegenwoordig vindt je hier een replica van het voormalige wachthuis met daarbij een museum. Zodat je alles kan lezen over deze roerende tijd.

Hackesche Höfe

Bij de Hackescher Markt vind je een prachtige binnenplaats. Aan de binnenkant van dit hofje bevinden zich gebouwen met prachtige kleuren en een bijzondere architectuur. Je vindt hier ook leuke boetiek winkeltjes, restaurants, eettentjes en een bioscoop.

Uitgaan in Berlijn Mitte

In Berlijn Mitte kan je goed uitgaan. Je vindt hier tal van cocktail bars, clubs en leuke cafeetjes. Een beroemde uitgaansstraat in Berlijn is de Oranienburger Strasse hier vind je het gehele uitgaansaanbod. Lees het artikel Uitgaan in Berlijn voor aanvullende informatie.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram