Mooiste plekken van Berlijn

Neukölln

Neukölln Berlijn
Geschreven door Roland

Neukölln is een wijk en stadsdeel in Berlijn dat bekend staat om mix tussen oud en nieuw. Hier zie je grote verschillen op slechts een klein stukje afstand. Grote alleenstaande huizen worden afgewisseld met hoge flatgebouwen. Bovenal is Neukölln een plek waar mensen zich van over de hele wereld thuis voelen. De vegetarische restaurants vind je hier direct naast een Turkse kebab zaak. Deze multiculturele wijk is een plek waar veel artiesten, kunstenaars en andere creatieve mensen wonen. Dit is op zich logisch, omdat deze plek met een grote diversiteit inspireert om tot nieuwe ideeën te komen.  

Neukölln Berlijn

In Neukölln vind je veel straatkunst (graffiti) en bijzondere concepten. Je kunt hier ook genieten van een wandeling langs de rivier of een van de vele restaurants bezoeken. Als je Berlijn op een totaal andere manier wilt leren kennen, bezoek dan de wijk Neukölln. Deze plek onderscheid zich door de vele innovatieve concepten, de diversiteit aan alles waaronder markten, winkels en bars. Als je deze wijk in een woord omschrijven moet, is ‘originaliteit’ het best van toepassing.

Mocht je in Berlijn zijn, dan kun je ook onder begeleiding van een gids een rondleiding volgen. Ze kunnen je dan precies vertellen wat de mooiste en bijzonderste plekken van dit stadsdeel zijn.

Bezienswaardigheden in Neukölln

Deze wijk heeft een aantal bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben.

Turkish Market
Op deze markt vind je Turkse specialiteiten waaronder verse groente en fruit maar ook andere producten. Absoluut de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.
Adres: Maybachufer, 12047 Berlijn
http://www.tuerkenmarkt.de/

Britzer Garten
De Britzer Garten is een prachtig park met bijzondere bloemen en planten, een aanrader voor het hele gezin.
Adres: Sangerhauser Weg 5, 12349 Berlijn
https://gruen-berlin.de/britzer-garten

Als je op zoek bent naar meer bijzondere bezienswaardigheden, lees dan het artikel bezienswaardigheden in Berlijn.

Restaurants in Neukölln

Dit stadsdeel staat bekend om de vele restaurants met creatieve concepten. Je vindt hier restaurants die je nergens anders in Berlijn aantreft. Denk hierbij aan een industrieel gebouw waar een hamburgertent in gevestigd is of een sapbar dat van buiten meer weg heeft van een kunstgalerie. In het artikel Restaurants in Berlijn lees je hierover meer.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram