Mooiste plekken van Berlijn

Kreuzberg Berlijn

Kreuzberg Berlijn
Geschreven door Roland

Kreuzberg is een van de hipste wijken in Berlijn met circa 150.000 inwoners en behoort sinds 2001 tot het district Friedrichshain-Kreuzberg. Wie het echte Berlijn wil ontdekken, moet Kreuzberg Berlijn absoluut hebben bezocht. Deze plek staat bekend om het multiculturele karakter. De kebabzaak zit hier bij wijze van spreke direct naast het bio restaurant. Het afwisselende aanbod van restaurants, winkeltjes en bars heeft ervoor gezorgd dat deze wijk tot de meest geliefde plekken van Berlijn behoort. Tot circa 10 jaar geleden stond deze wijk vooral bekend als een sociaal zwakke wijk met veel werkloosheid. Tegenwoordig is deze plek echter zeer gewild onder toeristen en inwoners van Berlijn.

Bezienswaardigheden in Kreuzberg

In Kreuzberg vind je ook tal van beroemde bezienswaardigheden. Wij hebben de populairste plekken, musea en attracties van deze wijk op een rijtje gezet.

Checkpoint Charlie
Dit was een voormalige controlepost tussen het Amerikaanse en de Russische gedeelte en was een van de doorgang van de Berlijnse Muur. Tegenwoordig vind je hier een exacte kopie van de controlepost met een bijbehorend museum. In het artikel Checkpoint Charlie hebben we hierover extra achtergrondinformatie gegeven.

Joodse Museum
Dit museum vertelt het verhaal van de Jodenvervolging en het antisemitisme. In het artikel over het Jüdisches Museum Berlin lees je hierover extra informatie.

Oberbaumbrücke
Dit is een brug die de wijken Friedrichshain en Kreuzberg met elkaar verbindt. Toen de stad was opgedeeld was hier een grensovergang. Tegenwoordig is de Oberbaumbrücke een populaire plek om foto’s te maken met als achtergronddecor de rivier de Spree.

Hotels in Berlijn Kreuzberg

In Kreuzberg vind je veel leuke, hippe en originele hotels waaronder Hotel Transit en het Acama hotel en hostel. In het artikel Hotels in Berlijn hebben we een compleet overzicht gemaakt van de meest interessante hotels in Berlijn waaronder in deze wijk.

Restaurants in Kreuzberg Berlijn

De beste restaurants in Berlijn vind je hier. Door de vele nationaliteiten in deze wijk is de diversiteit aan restaurants gigantisch. Denk hierbij onder meer aan Italiaanse, Spaanse, Turkse en Peruaanse restaurants. In het artikel Restaurants in Berlijn hebben we de beste restaurants van Kreuzberg voor je in een overzicht gezet.

Uitgaan in Kreuzberg

In deze wijk vind je overal hippe barretjes en alternatieve cafeetjes, vooral de wijk Oranienstraße staat hier bekend om. In ons artikel uitgaan in Berlijn hebben we een overzicht voor je samengesteld met de leukste uitgaansgelegenheden in Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram