Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Friedrichshain Berlijn

oberbaumbrucke
Geschreven door Roland

Friedrichshain is tegenwoordig een van de hipste plekken van Berlijn, maar kent een lange geschiedenis met hoogte- en dieptepunten. Friedrichshain is onderdeel van de wijk Friedrichshain-Kreuzberg en is tegenwoordig een van de populairste plekken van Berlijn.

Bezienswaardigheden Friedrichshain

In het stadsdeel Friedrichshain wonen veel jongeren, dit komt mede omdat hier zich veel uitgaangelegenheden bevinden, waaronder veel bars, kroegen, clubs en discotheken. Dit stadsdeel staat ook bekend om het wereldberoemde East Side Gallery, dit het door kunstenaars beschilderde deel van de Berlijnse Muur. Vanaf de Berlin Ostbahnhof is het mogelijk om langs East Side Gallery te lopen dat eindigt bij de mooiste brug van Berlijn, de Oberbaumbrücke. Aan de overkant van de brug is het Volkspark te vinden, dit park dat gelegen is aan de rivier de Spree, is absoluut de moeite waard is om te bezichtigen.

oberbaumbrucke-friedrichshain

Oberbaumbrucke Friedrichshain

Overzicht bezienswaardigheden

Hieronder zijn de beroemdste bezienswaardigheden van Berlijn in een kort overzicht samengevat:

  • East Side Gallery, dit is het beroemdste deel van de Berlijnse Muur
  • Karl-Marx-Allee, een van de bekendste straten van Berlijn
  • Frankfurter Tor,  Frankfurtpoort de oude stadspoort van Oost-Berlijn
  • Volkspark Friedrichshain,  stadspark dat ooit opgericht is ter ere van het troonjubileum van Frederik II van Pruisen
  • Oberbaumbrücke, brug gelegen aan de Spree en is de verbinding naar Kreuzberg.

East Side Gallery bezoeken

De East Side Gallery is het grootste overgbleven stuk Berlijnse Muur van de Duitse hoofdstad. Kunstenaars hebben de muren vanaf 1990 beschilderd en bespoten en grafiti kunst. Dit stuk muur herinnert aan de deling en ook de hereniging van Duitsland. Het toont ons dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is.

Adres: Karl-Marx-Allee, 10243 Berlijn

Karl Marx Allee

Deze bekende straat leidt je naar de beroemde Alexanderplatz waar onder meer de Fernsehturm en het Rotes Rathaus te aanschouwen zijn.

Adres: Karl-Marx-Allee, 10243 Berlijn

Frankfurter Tor

De Frankfurter Tor is de voormalige toegangspoort tot Oost-Berlijn. De naam van het plein wordt gesymboliseerd door twee identieke torens en zijn gebaseerd op de Franse en Duitse dom.

Adres: Karl-Marx-Allee, 10243 Berlijn

Volkspark Friedrichshain

Het Volkspark Friedrichshain is een prachtig park in Berlijn. Deze plek wordt tegenwoordig ook gebruikt als recreatiegebied. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Het park werd al aangelegd in 1846 en is tot op de dag van vandaag een van de bijzonderste plekken van Berlijn. Het hoogtepunt van deze plek zijn de twee heuvels met een uitzichtplatform. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Duitse hoofdstad.

Adres: 10249 Berlijn

Uitgaan in Friedrichshain

Friedrichshain is de plek  met de mooie clubs, bars en andere uitgaansgelegenheden in Berlijn zoals de Cassiopeia en en de Matrix Club. Informatie over de mooiste clubs van Friedichshain en Berlijn leest u in het artikel: Uitgaan in Berlijn.

Hotels in Friedrichshain

In Friedrichhain vindt je veel bijzondere, leuke en hippe hotels. Kijk voor een totaal overzicht van hotels in Berlijn hier.

Friedrichhain bezoeken

Met de de S+U Bahn is deze wijk via station Warschauerstraße direct te bereiken. Vanaf dit station is het slechts enkele minuten lopen naar de East side Gallery en de Oberbaumbrücke.

Adres:   Mühlenstraße , 10243 Berlijn
Station: S+U-Bahn Warschauer Straße
Kaart:   Routeplanner

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram