Bezienswaardigheden Wat te doen

Tierpark Berlin – Dierentuin Oost-Berlijn

Tierpark Berlin
Geschreven door Roland

Tierpark Berlin Friedrichsfelde is een prachtige dierentuin gelegen in het voormalige Oost-Berlijn. Het dierenpark ligt in het stadsdeel Lichtenberg en behoort samen met Zoo Berlin tot de twee dierentuinen van de Duitse hoofdstad.

Geschiedenis van Tierpark Berlijn

Na het eind van de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opgesplitst in Oost- en West-Duitsland. Berlijn werd in deze periode ook opgesplitst, dit betekende dat veel Berliners niet de mogelijkheid hadden om de Zoologischer Garten dat gelegen was in West-Berlijn te bezoeken. Mede hierdoor werd op 2 juli 1955 in Friedrichsfelde de dierentuin Tierpark Berlijn geopend. De nieuwe dierentuin had grote verblijven, veel verschillende dieren en was omringd door een prachtig park. Het park was een prestige project van Oost-Duitsland. Na de val van de Berlijnse Muur besloten de twee dierentuinen in West- en Oost-Berlijn echter samen te gaan werken.

Dierenpark-oost-berlijn

Dierenpark-oost-berlijn

Tierpark Friedrichsfelde Oost-Berlijn

De dierentuin in Oost-Berlijn is ruim 160 hectare en behoort hierdoor tot een van de grootste dierentuinen van Europa. In het park leven circa 11.000 dieren en vele diersoorten waaronder beren, olifanten, pinguins, tijgers en apen.

Pinguinverblijf Tierpark Berlin

Pinguinverblijf Tierpark Berlin

Ijsberen dierentuin Berlijn

Ijsberen dierentuin Berlijn

Alfred-Brehms-Haus

Het Alfred-Brehms-Haus heeft een tropische hal waar u onder meer bijzondere vogels en vleermuizen kunt zien. Op dit moment wordt dit gebouw verbouwd om hier in de toekomst nog meer bijzondere dieren te kunnen tonen. Rondom dit gebouw kunt u ook dieren als de luipaard, tijger en hyena bekijken.

Alfred-Brehms-Haus

Alfred-Brehms-Haus

Dickhauterhaus

Bij het Dickhauterhaus kunt u prachtige Afrikaanse- en Aziatische olifanten zien. Dit gebouw beschikt ook over een groot waterbassin met onder meer zeeleeuwen.

Park Friedrichsfelde Berlijn

Park Friedrichsfelde Berlijn

Tierpark Berlin bezoeken

De dierentuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Direct naast het park kunt u ook met de auto parkeren voor 4 euro.

Adres: Am Tierpark 125, 1039 Berlijn
OV: U-Bahnhof Tierpark
Openingstijden: alle dagen geopend vanaf 09:00 -16:30/18:30
Entreeprijs: €14 (kinderen €7)

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram