Berlijn top 10 Mooiste plekken van Berlijn

Parken in Berlijn top 10

parken in Berlijn
Geschreven door Roland

In dit overzicht hebben we de mooiste 10 parken in Berlijn voor u op een rijtje gezet. Laat u verrassen door de prachtige bossen, park en natuurgebieden in Berlijn.

Grunewald

Grunewald is een prachtig park in Berlijn en is omgeven door een bosrijk gebied met daarnaast zandvlakten, heide en kleine meren. In dit park kunt u genieten van een picknick of wandelen of fietsen over de aangelegde paden. Grunewald heeft ook een grote attractie, de Teufelsberg. Op de top van deze berg bevinden zich meerdere torens met witte koepels. Het gaat hierbij om voormalige afluisterstations van de Amerikaanse dienst. U kunt deze bezienswaardigheid van Berlijn tegenwoordig bezoeken tegen een kleine betaling. Bovenaan de toren kunt u genieten van het mooiste uitzicht van Berlijn. In het artikel Grunewald kunt u alle achtergrondinformatie lezen over dit bijzondere natuurgebied in Berlijn.

Tiergarten

Tiergarten is bijzonder park gelegen in het centrum van Berlijn. Het park is omringd door prachtige bezienswaardigheden zoals de Rijksdag, Siegessäule en de Brandenburger Tor. Großer Tiergarten is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis in Berlijn en heeft bijzondere architectuur. In het park wordt verwezen naar de verschillende tijdsperiodes in Berlijn. In het artikel: Tiergarten leest u alle achtergrondinformatie over dit park in Berlijn.

Volkspark Wilmersdorf

Het Volkspark Wilmersdorf is een minder bekend park in Berlijn maar dit is volledig onterecht. In het park bevindt zich een groot grasveld waar gepicknickt kan worden omringd door wandelpaden. Iets verderop in het park ligt een speeltuin met daarbij een voetbalveld en tafeltennistafels. Volkspark Wilmerdorf ligt in een bosrijk gebied waar jong en oud een geweldige dag kunnen beleven. Aanvullende informatie over dit park leest u in het artikel: Volkspark Wilmersdorf.

Treptower Park

Treptower Park is gelegen aan de oever van de Spree en is onderdeel van het district Treptow-Köpenick. Het park werd van 1876 tot 1888 aangelegd door Gustav Meyer en wordt als een van de mooiste Berlijnse parken beschouwd. In het Treptower Park staat een beeld genaamd: Soldaat-Bevrijder. Dit monument herinnert aan de 20.000 Sovjet-soldaten die omkwamen bij de slag om Berlijn in april en mei 1945.

Mauerpark

Mauerpark is ontstaan na de val van de Muur. Hierdoor waren er grote stukken land beschikbaar die niet werden gebruikt. Hier ontstond onder meer het Mauerpark. Het park is gelegen in het district Prenzlauer Berg en is razend populair. U kunt hier onder meer genieten van een openlucht karaoke een rommelmarkt en vele artistieke kunstvormen dat in dit historische park in Berlijn wordt tentoongesteld.

Botanischer Garten

De Botanischer Garten (botanische tuin) is ontstaan in 1879 en behoort tot de mooiste parken van Berlijn. Tuinen, planten en kassen met tropische kassen wisselen zich af in de botanische tuin van Berlijn. Extra informatie over dit park leest u in het artikel: Botanischer Garten.

Natur-Park Schöeneberger Süedgeläende

Natur-Park Schöneberger Südgelände is een park in Berlijn gelegen in de wijk Schöneberg. Het park werd vroeger gebruikt als rangierstation Tempelhof. De trein, watertoren en spoorlijn zijn nog steeds te bezichtigen. Het Natur-Park Südgelande is een mooie combinatie van natuur, cultuur en historie. Extra informatie over dit park leest u in het artikel: Natur-Park Schöneberger Südgelände.

Schloßpark Charlottenburg

Het Schlosspark Charlottenburg is te vinden bij het gelijknamige Slot Charlottenburg. Het park is gelegen aan de oever van de rivier de Spree en heeft een prachtig bos met prachtige plekken om te wandelen of te genieten van een picknick. Aanvullende informatie over het Schloßpark leest u in het artikel: Schlosspark Charlottenburg.  

Schlosspark Lichterfelde

Schlosspark Lichterfelde is een prachtig park gelegen bij het Gutshaus Lichterfelde. In het park bevindt zich een groot grasveld omringd door bomen die tot wel 140 jaar oud zijn. Het park ligt direct naast het Teltowkanal met aan de waterkant een wandelpad. Het Schloßpark Lichterfelde behoort tot de mooiste parken van Berlijn vanwege de bijzondere ligging en de wonderschone natuur. Lees voor aanvullende informatie over dit park het artikel: Gutshaus Lichterfelde.

Tempelhofer Feld

Het Tempelhofer Feld ligt direct bij het Vliegveld Tempelhof, dit is de oude luchthaven van Berlijn. Het Tempelhofer Feld is tegenwoordig een gigantisch grasveld en de meest begeerde recreatieparken in Berlijn. U kunt u hier genieten van een prachtige omgeving omringd door het oude vliegveld van Berlijn en vele plekken waar gefietst, gewandeld en gepicknickt kan worden. Kortom, een aanrader als u een bezoekt brengt aan Berlijn. Aanvullende informatie over dit park leest u in het artikel: Vliegveld Tempelhof.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram