Berlijn top 10 Bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn bezienswaardigheden
Geschreven door Roland

In het overzicht de top 10 bezienswaardigheden van Berlijn zijn de interessantste bezienswaardigheden Berlijn op een een rijtje gezet die u bij een stedentrip aan Berlijn gezien moet hebben.

Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur is de meest indrukwekkende bezienswaardigheid in Berlijn vanwege de beladen geschiedenis van deze plek. Berlijn werd van 1961 tot 1989 in twee delen verdeeld. De East Side Gallery is een overgebleven deel van de muur die nog steeds te bezichtigen is. De schilderingen op de Muur herrinnert eraan dat vrijheid een groot goed is. In het artikel: Berlijnse Muur kunt u hierover alle achtergrondinformatie lezen.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is de voormalig toegangspoort tot Berlijn en is ontworpen door Caril Gothard Langhans. Deze poort werd op aanvraag gemaakt van koning Frederik Willem II en is tegenwoordig een van de bekendste bezienswaardigheden in Berlijn. Aanvullende informatie over deze bezienswaardigheid leest u in het artikel: Brandenburger Tor.

Rijksdag

De Rijksdag ook wel het Rijksdaggebouw genoemd is het parlementsgebouw van Berlijn. De bouw van dit monument vond plaatst in 1894, sindsdien werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd en deels herbouwd. Na de val van de Muur werd de Rijksdag in 1999 weer in gebruik genomen. Tegenwoordig vergadert de Bondsdag hier regelmatig, dit is het parlement van Duitsland. Als u een bezoek wilt brengen aan dit gebouw, meld u dan eerst vooraf aan op de website van de Bundestag. In het artikel: Rijksdag leest u hier alles over.

Fernsehturm

De Fernsehturm is de tv toren in Berlijn en staat op het impossante Alexanderplatz plein. In 1969 werd de toren dat ontworpen is door Hermann Henselmann in gebruikgenomen. Op 368 meter hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. Het is zelfs mogelijk op deze plek te dineren of te genieten van een drankje. Extra informatie over de toren leest u in het artikel: Fernsehturm.

Holocaust Monument

Het Holocaust Monument herinnert ons aan de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument bestaat uit 2711 blokken met verschillende groottes. Alle blokken staan dicht op elkaar en geven een benauwend gevoel zodra u hier doorheen loopt. De architect Bernard Eisenman heeft hiermee geprobeerd een gevoel van onbehagen te creëren en symboliseert het gevoel van isolement. Meer informatie over dit monument leest u in het artikel: Holocaustmonument Berlijn.

Museumsinsel

Het Museumsinsel is een mini eiland gelegen in het midden van Berlijn. Hier vindt u een aantal bijzondere musea op steenworp afstand van elkaar. Denk hierbij aan musea als de Berliner Dom, Alte Nationalgalerie en het Bode-museum. Lees voor extra informatie over dit eiland en musea het artikel: Museumsinsel.

Slot Charlottenburg

Het Slot Charlottenburg is het mooiste paleis van Berlijn en beschikt over een prachtige paleistuin. Het kasteel werd in 1695 in opdracht van Sophie Charlotte gebouwd en werd in de loop van de jaren door verschillende vorsten bewoond. Als u dit slot wilt bezichtigen of extra informatie wilt lezen over deze bezienswaardigheid in Berlijn, lees dan het artikel: Slot Charlottenburg.

Dierentuin in Berlijn

De grootste en oudste dierentuin van Berlijn en Duitsland is Zoo Berlin. Hier vindt u ontelbaar veel diersoorten zoals zoogdieren, reptielen en amfibieen. De dierentuin in Berlijn is een belevenis voor het hele gezin. Extra informatie over deze dierentuin leest u in het artikel: Zoo Berlin.

OlympiaStadion Berlijn

De naam van het Olympisch stadion Berlijn is Olympiastadion. Het stadion werd geopend tijdens de beladen Olympische Spelen in 1936 en wordt tegenwoordig gebruikt door de lokale voetbalclub van Berlijn, Hertha BSC. In het artikel: Olympiastadion leest u achtergrondinformatie over dit stadion.

Gedächtniskirche

De geschiedenis van de Gedächtniskirche gaat terug tot 1895 toen deze kerk ter herinnering aan Wilhelm I gebouwd werd. In de Tweede Wereldoorlog werd de kerk grotendeels verwoest. Het overgebleven deel van de oude Gedächtniskirche is tegenwoordig een monument dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie over deze bezienswaardigheid leest u in het artikel: Gedächtniskirche.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een voormalig controlepost van Berlijn dat tijdens de Koude Oorlog werd gebruikt als controlepunt om van Oost- naar West-Berlijn te gaan. Een replica van het huisje met een bijbehorend museum in nog steeds te bezichtigen in Berlijn Mitte. Lees voor extra informatie over deze bezienswaardigheid het artikel: Checkpoint Charlie.

Een overzicht van alle bezienswaardigheden waaronder musea, monumenten en activiteiten vindt u hier.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram