Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Grunewald

Grunewald
Geschreven door Roland

Grunewald is een stadsdeel in Berlijn en staat bekend om de prachtige natuur. Het Berlijnse bos beschikt over bijzondere wandelpaden, heide, zandduinen en indrukwekkende bezienswaardigheden.

Wandelen in Berlijn Grunewald

In Grunewald kunt u op een van de vele wandel en fietspaden genieten van de natuur in het Berlijnse bos. De natuur begint zodra u door de tunnel aan de voorkant van het S-Bahnstation Grunewald richting het bos loopt. Aan het eind van de tunnel bevindt zich een Biergarten waar genoten kan worden van een hapje en een drankje. Vervolgens begint het indrukwekkende woud van Berlijn. Langs de paden vindt u tal van borden waarop informatie beschreven staat over de verschillende planten, bomen en meren in het bos van Berlijn.

station Grunewald

station Grunewald

Heide en zandvlaktes

In het bos ligt een gigantische trap. Zodra u deze trap naar beneden loopt komt u uit bij een betoverend mooi natuurgebied. Zandvlaktes worden afgewisseld met heide, bomen en meren. De mensen in Berlijn weten deze plek goed te vinden en nemen eten en drinken mee om te genieten van een picknick op deze bijzondere plek.

zandvlakte in Berlijn

zandvlakte in Berlijn

meer in Berlijn

meer in Berlijn

Teufelsberg in Berlijn

In het bos ligt een gigantische berg genaamd Teufelsberg met daarop witte torens met een komvormig dak. Hierbij gaat het om een voormalig afluisterstation van de Amerikaanse geheime dienst. Tegenwoordig is de Teufelsberg dagelijks te bezoeken. Let op: de wandeling naar boven kan vrij vermoeiend zijn maar het uitzicht en de surrealistische omgeving maken het bezoek meer dan waard. Lees voor extra informatie over deze berg het artikel: Teufelsberg.

Teufelsberg Grunewald

Teufelsberg in Berlijn

Grunewald bezoeken

Het bos is zowel met de bus en S-Bahn gemakkelijk te bereiken. Vanaf het gelijknamige station is het bos op slechts 5 minuten lopen.

Adres: Grunewald, Berlijn

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram