Berlijn top 10 Musea in Berlijn

Top 10 musea Berlijn

musea Berlijn
Geschreven door Roland

In het overzicht de top 10 musea in Berlijn zijn de interessantste musea Berlijn op een een rijtje gezet die u bij een bezoek aan Berlijn gezien moet hebben.

Bode Museum

Het Bode Museum is gelegen op het Museumsinsel in Berlijn Mitte. In het museum worden voornamelijk beeldhouwwerken en muntenverzamelingen tentoongesteld.  Het gebouw dateert uit 1897 en het ontwerp van het museum is afkomstig van Ernst von Ihne. De voorkant van het gebouw lijkt op een monumentaal schip dit komt door de vele sierelementen die zie toegevoegd. Lees voor extra informatie over dit museum het artikel: Bode-Museum.

Altes Museum

Het Altes Museum behoort tot het Museumsinsel, dit is een klein schiereiland midden in Berlijn met daarop vele musea. Het museum is gebouwd om de kunst tentoon te stellen voor de familie van Pruisen. Tegenwoordig kunt u hier standbeelden, vazen en meer elementen uit de Griekse oudheid ontdekken. In het artikel: Altes Museum leest u extra informatie over dit bijzondere museum.

Alte Nationalgalerie

Het Alte Nationalgalerie behoort tot de mooiste musea in Berlijn. Hier vindt u kunstverzamelingen waaronder beeldhouwwerken en schilderkunst uit de 19e eeuw. Het museum is gevestigd op het Museumsinsel en wordt omringd door de rivier de Spree. Aanvullende informatie over dit museum leest u in het artikel: Alte Nationalgalerie.

Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum is het best bezochte museum in Berlijn. Bezoekers kunnen genieten van bijzondere Babylonische, Perzische en Assyrische kunst. Een highlight van het museum is de Istjarpoort dat vroeger dat een van de zeven wereldwonderen behoorde. Extra informatie over dit museum leest u in het artikel: Pergamonmuseum.

Duits Historisch Museum

Het Duits Historisch Museum is gelegen in het stadsdeel Mitte vlakbij de Gendarmenmarkt. In het museum krijgt u een beeld van de Duitse geschiedenis waaronder de wereldoorlogen, de Pruisische monarchie en de tweedeling van Duitsland. In het artikel: Duits Historisch Museum vindt u aanvullende informatie over dit museum.

Neues Museum

Het Neues Museum ligt op het Museumsinsel in het centrum van Berlijn. In het museum vindt u archeologische verzamelingen van het Ägyptisches Museum und Papyrussammlung en eeuwenoude kunst. Aanvullende informatie over dit museum leest u in het artikel Neues Museum.

Hamburger Bahnhof

De Hamburger Bahnhof was vroeger een station in Berlijn maar wordt vandaag de dag gebruikt als museum. Het Museum für Gegenwart wordt moderne kunst tentoongesteld met telkens nieuwe exposities. Bekende kunstwerken in het museum zijn onder meer afkomstig van Andy Warhol en Richard Long. In het artikel: Hamburger Bahnhof leest u de achtergrondinformatie over dit museum en voormalig spoorwegstation.

Joods museum in Berlijn

Het Jüdisches Museum in Berlijn geeft een duidelijk beeld van ruim 2000 jaar Joodse geschiedenis. Een thema waar expliciet aandacht aan wordt besteed is de Tweede Wereldoorlog en de vervolging van de Joden. Door middel van film, foto en ander informatiemateriaal wordt een kleine blik terug in de geschiedenis gegeven. Aanvullende informatie over het Joods museum leest u in het artikel: Joods museum in Berlijn.

Currywurst Museum

Het Currywurst Museum in Berlijn is een interactief museum dat uitermate geschikt is voor het hele gezin. Hier ontdekt u alles over de geschiedenis en eigenschappen van de in Duitsland zo geliefde curryworst. In het artikel: Currywurst Museum leest u aanvullende informatie over dit museum.

Museumsinsel

Het Museumsinsel is een klein schiereiland gelegen in Mitte Berlijn. Op dit eiland vindt u de meest indrukwekkende musea in Berlijn waaronder het Bode-Museum, Alte Nationalgalerie en het Altes Museum. Het eiland is omringd door de rivier de Spree en bevindt zich naast de Berliner Dom (grootste kerk in Berlijn). Meer informatie over het museumeiland leest u in het artikel: Museumsinsel.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram