Musea in Berlijn

DDR Museum

DDR museum in Berlijn
Geschreven door Roland

Het DDR Museum in Berlijn is een van de beroemdste musea van Berlijn. Hier vind allerlei spullen spullen die in de DDR geproduceerd zijn. Je kunt zelf ontdekken hoe de spullen werken, dit maakt dit museum ook bijzonder geschikt voor kinderen. In het museum krijg je ook een idee hoe de mensen in de DDR geleefd hebben en wat de typisch Oost-Duitse gebruiken waren.

DDR Museum

Toen het museum in 2006 opende, was dit nog een bescheiden ruimte met een kleine tentoonstelling. Er bleek echter zoveel belangstelling voor te zijn, dat het DDR Museum in 2010 werd uitgebreid met extra ruimtes.

Bekijk hoe een gemiddelde woonkamer in de DDR er uitzag of bekijk welke rol de Stasi speelde bij het afluisteren van burgers uit Oost-Duitsland.

De meeste mensen denken bij een typisch DDR product aan de Trabant, dit is natuurlijk een icoon van Oost-Duitsland. Er zijn alleen nog zoveel leuke, originele maar ook slechte producten gemaakt in de DDR, deze worden in het DDR Museum in Berlijn tentoongesteld.

DDR kinderkamer
DDR kinderkamer

Het verhaal van de DDR

Het DDR museum vertelt het verhaal van de inwoners achter het ijzeren gordijn. Aan de hand van notities, video’s, geluidsfragmenten en spullen, leer je meer over het bestaan in de Deutsche Demokratische Republiek. Oost-Duitsland behoorde van 1949 tot 1989 tot deze communistische dictatuur.

In de DDR werden producten zelf geproduceerd omdat niet gehandeld werd met het buitenland. Hierdoor kwamen producten zoals auto’s, koffie, koekjes uit eigen land. Het was alleen niet altijd mogelijk om deze artikelen van dezelfde kwaliteit aan te bieden omdat alles zelf moest worden gemaakt en in sommige gevallen kennis of geld ontbrak om dezelfde kwaliteit te garanderen.

Het DDR museum heeft in totaal 17 thema’s zoals onderwijs, cultuur, vrije tijd, vakantie, producten, wonen, bouwen en nog veel meer en is het hele jaar te bezichtigen

DDR Museum bezoeken

Wil je binnenkort het DDR Museum in Berlijn bezoeken? Hieronder hebben we de bezoekersinformatie voor je samengevat.

Adres: Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178, Berlijn
Openingstijden: dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur
Toegangsprijs: volwassenen € 9,80 (kinderen onder 6 jaar gratis), online ticket vanaf € 5,50
https://www.ddr-museum.de/

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram