Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Currywurst Museum

Currywurst Museum
Geschreven door Roland

Het Currywurst Museum is een van de leukste musea in Berlijn. In dit museum leert u van alles over de oorsprong en eigenschappen over de in Duitsland zo geliefde curryworst. Dit interactieve museum is geschikt voor jong en oud en is een aanrader als u een bezoek brengt aan Berlijn.

Anekdotes en verhalen over de curryworst

In het Currywurst Museum wordt de ontstaansgeschiedenis van de currywurst toegelicht. Door middel van video’s en een quiz leert u aan de hand van anekdotes en achtergrondverhalen alles over deze Berlijnse specialiteit.

Museum voor kinderen

In het museum is speciale route voor kinderen ingericht. Door te ruiken, te voelen, te lezen, te zien en te horen, leren de kinderen spelenderwijs alles over de curryworst. De kinderen kunnen bovendien op de foto met de currywurst mascotte.

Kruidenkamer

Kruidenkamer

Snackbar en souvenirshop

Bij het museum bevindt zich ook een Imbiss (Duitse snackbar). Hier kunt u genieten van een overheerlijke Berlijnse curryworst. In het museum bevindt zich ook een souvenirshop, hier zijn allerlei leuke accessoires verkrijgbaar.

Currywurst Museum bezoeken

Het Currywurst museum is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur. Prijzen variëren van €7 tot €11. Het museum is centraal gelegen in Berlijn en bevindt zich in het stadsdeel Mitte vlakbij Checkpoint Charlie.

Het museum is gemakkelijk bereikbaar met de U+S-bahn door uit te stappen bij het U-Bahnstation Stadtmitte of S-Bahnstation Friedrichstraße. Als u met de bus reist kunt u uitstappen bij bushalte Kochstr./Checkpoint Charlie.

Website: www.currywurstmuseum.com
Adres: Schützenstraße 70, 10117 Berlin, Duitsland


Als u aanvullende vragen heeft, laat dan gerust onderaan het artikel uw reactie achter. Op de pagina ‘musea in Berlijn‘ vindt u een overzicht van nog veel meer Berlijnse musea.

Plaats reactie

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram