Eten en drinken

Curryworst in Berlijn

Curryworst in Berlijn
Geschreven door Roland

Curryworst in Berlijn

Als je een typisch Berlijns gerecht wilt eten, koop dan een curryworst in Berlijn. Ze zijn te krijgen in verschillende soorten en maten en met de beste sauzen. De curryworst wordt in stukken gesneden en wordt geserveerd met een currysaus. Vaak wordt de curryworst gecombineerd met frietjes. In dit artikel vertel ik je hoe de curryworst ontstaan is, hoe je een curryworst zelf maakt en waar je de beste curryworst in Berlijn vindt.

Berlijnse curryworst

De Berlijnse curryworst bestaat uit varkensvlees en wordt gestoomd en vervolgens gebakken. Hierna wordt er currysaus over gedaan met een beetje currypoeder om het af te maken. Er worden ook curryworsten verkocht met andere saus combinaties zoals met mosterd.

Uitvindster curryworst

De snackbarhoudster Herta Heuwer is de uitvindster van de curryworst. Ze had van twee Britse soldaten tomaten- en currypoeder gekregen, hiermee maakte ze een lekker pittige saus die ze over de varkensworst deed. Ze verkocht de eerste curryworst op de hoek van de Kaiser-Friedrich-Straße in Berlijn. Tegenwoordig is de curryworst in Berlijn niet meer weg te denken. Deze worst behoort met de bratwurst tot de populairste gerechten van Duitsland.

In Berlijn bestond zelfs een Curryworst Museum, waar je alles kon lezen over de worst en de curryworst kon proeven. Helaas is dit museum sinds eind 2018 weer gesloten.

Curryworst kopen in Berlijn

Als je in Berlijn bent, moet je absoluut een keer een currywurst gegeten hebben met pittige saus. Wij hebben hieronder de beste curryworst tentjes voor je op een rijtje gezet.

Curry 36
Hier vind je de originele curryworsten maar ook moderne varianten. Een aanrader als je op zoek bent naar de pure smaak van de curryworst. Let op: ze accepteren alleen contant geld.
Adres: Mehringdamm 36, 10961 Berlijn
https://curry36.de/

BERGMANN CURRY
Hier vind je een van de beste curryworsten van Berlijn. Bovendien kun je de curryworsten in combinatie met verschillende sauzen krijgen, zoals ketchup, mayonaise en meer. De sauzen zijn trouwens zelfgemaakt. Dit proef je ook als je hier een curryworst eet.
Adres: Bergmannstraße 88, 10961 Berlin
http://www.bergmann-curry.de/

Curry at the Wall Berlin Mitte
Je hebt hier een keuze uit meerdere curryworst menu’s waaronder de originele curryworst maar ook een vegetarische variant.
Adres: Zimmerstraße 97, 10117 Berlin
https://www.curry-at-the-wall-berlin-mitte.com/

Curryworst recept

Hieronder vind je een recept en de bereidingswijze van een Berlijnse curryworst en de bijbehorende saus.

Wat heb je nodig:

  • Olijfolie
  • Braadworsten (haal deze bij de slager)
  • Uitje
  • Tomatenpuree
  • Ketchup
  • Chilipoeder
  • Kerriepoeder
  • Honing
  • Balsamico

Curryworst bereiden
Doe de braadworsten in de pan. Snijd de uitjes fijn en voeg deze vervolgens toe. Zorg ervoor dat de uitjes een beetje glazig worden. Voeg vervolgens de tomatenpuree , ketchup, honing en balsamico toe. Doe er nu een beetje water bij en voeg de chilipoeder en kerriepoeder toe. Haal de worsten uit de pan en snijd deze in stukken. Strooi de saus tot slot over de bratwursten. Nu heb je een lekkere Berlijnse curryworst gemaakt.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram