Bezienswaardigheden Mooiste plekken van Berlijn

Paleistuin van Slot Charlottenburg

Schloß Charlottenburg
Geschreven door Roland

De paleistuin van het Slot Charlottenburg (Schloß Charlottenburg) met het bijbehorende park is een van de mooiste plekken van Berlijn. In de tuin van de voormalige Pruisische vorsten waant u zich in een sprookje. Een bezoek aan de paleistuin en het Schloßpark is bovendoen gratis. Als u Berlijn bezoekt vergeet dan niet Charlottenburg niet te bezichtigen.

Paleistuin Charlottenburg

Paleistuin Charlottenburg

Schlossgarten Berlijn

Achter het Slot Charlottenburg vindt u de mooiste paleistuin van Berlijn gemaakt in de barokke stijl. De architect Siméon Godeau heeft in 1697 deze tuin aangelegd. Het huidige ontwerp van de tuin kenmerkt zich door strakke lijnen met een perfect gemaaid grasveld en gedecoreerd met prachtige bloemen en buksussen. Aan het eind van de tuin vindt u aangrenzend een park dat in de 19e eeuw is ontworpen door tuinarchitect Peter Joseph Lenné en kenmerkt zich door het natuurlijke karakter geïnspireerd door de Engelse stijl.

Slot Charlottenburg tuin

Slot Charlottenburg tuin

Paleistuin Berlijn

Paleistuin Berlijn

Schlosspark

In het park van Slot Charlottenburg kunt u genieten van een wandeling omringd door de rivier de Spree. De verschillende grasvelden in het park worden massaal gebruikt om te picknicken, uit te rusten of te genieten van de natuur. Schlosspark heeft ook tal van prachtige kleine bruggetjes waarvan u in de verte het paleis nog kunt zien. In het park zijn ook bijzondere bezienswaardigheden te aanschouwen zoals Belvedere en het Mausoleum.

Schloßpark

Schloßpark

Belvedere

Helemaal achter in het park bevindt zich het Belvedere dat in het verleden als vakantiehuis en theehuis diende. Tegenwoordig kunt u hier verschillende tentoonstellingen bewonderen. Het ontwerp van het Belvedere is qua ontwerp zeer gelijkend met Slot Charlottenburg en bijna even indrukwekkend.

Belvedere

Belvedere

Mausoleum

In het midden van de tuin staat een monumentaal gebouw met verschillende zuilen. Hierin liggen de tombes van onder meer keizer Wilhelm I, Friedrich Wilhelm III en hun partners.

Schlosspark en Sloß Charlottenburg bezoeken

Vanaf het station Richard-Wagner-Platz U Bahn is het Slot Charlottenburg op slechts 10 minuten loopafstand.
Adres:     Spandauer Damm 20-24 , 14059 Berlijn
Station: Uitstappen bij  Richard-Wagner-Platz vervolgens 10 minuten lopen

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram