Overnachten

Vakantie in Berlijn

Vakantie in berlijn
Geschreven door Roland

Plan je een vakantie in Berlijn? Vergeet dan niet de prachtige bezienwaardigheden van de Duitse hoofdstad te bezoeken. Bovendien kun je hier altijd activiteiten en evenementen voor jong en oud vinden. In dit artikel leggen met welk vervoer je Berlijn kunt bereiken, waar je kunt overnachten en hoe je een onvergetelijke vakantie in Berlijn kunt plannen.

Vakantie plannen in Berlijn

Berlijn is de grootste stad van Duitsland met ruim 3,5 miljoen inwoners. Het is daarom handig om voorbereid op pad te gaan. Hieronder heb ik belangrijke onderdelen voor een vakantie in Berlijn opgesomd en vervolgens nader toegelicht:

  • Vervoer naar en in Berlijn
  • Overnachten in Berlijn
  • Activiteiten in Berlijn
  • Bezienswaardigheden van Berlijn
  • Uitgaansgelegenheden in Berlijn

Vervoer naar en in Berlijn

Berlijn is op verschillende manieren te bereiken. Met de auto kun binnen 5,5 tot 7 uur naar de Duitse hoofdstad rijden vanuit Nederland. Vergeet niet een paar weken voor de reis een milieusticker te bestellen. Op de site van de ANWB kun je hier aanvullende informatie over lezen. De auto is een prima vervoersoptie, alleen moet je er wel rekening mee houden, dat je niet overal in Berlijn zomaar kunt parkeren. Bovendien is het erg druk met de auto. Als je kiest om zelf naar Berlijn te rijden, zorg er dan voor dat je weet waar je kunt parkeren.

Vliegen naar Berlijn

Vanuit Nederland kun je naar Berlijn vliegen vanuit Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Vaak zijn de vliegtickets behoorlijk prijzig. Vergelijk dus de verschillende prijzen van vluchten voordat je een ticket boekt.

Trein naar Berlijn

Tegenwoordig kun je vanaf Amsterdam in circa 6 uur met de trein naar Berlijn rijden. Als je ruim van te voren boekt, betaal je bovendien minder geld. Dit is een ontspannen manier van reizen en bovendien kun je direct uitstappen in het centrum van Berlijn, bij de Hauptbahnhof (of andere centraal gelegen plekken in Berlijn).

Bus naar Berlijn

Wil je relatief snel en goedkoop reizen naar Berlijn? Dan is een busreis naar Berlijn een uitstekende optie. Je betaalt bij de onderneming Flixbus vaak maar 20 tot 40 euro voor een ticket.

Openbaar vervoer in Berlijn zelf

In Berlijn is het openbaar vervoer goed en bovendien voordelig. Een ticket is geldig voor de bus en de U- en S-Bahn. Je hoeft dus geen verschillende tickets te kopen per openbaar vervoermiddel.

Overnachten in Berlijn

Berlijn heeft prachtige hotels, hostels en campings waar je kunt overnachten. In het artikel over hotels in Berlijn en Campings in Berlijn lees je hierover aanvullende informatie.

Activiteiten in Berlijn

In Berlijn is ontzettend veel te doen. Ontdek Berlijn per fiets, voor slechts 10 euro per dag kun je al een fiets huren. Bovendien zijn in het centrum van Berlijn goede fietspaden te vinden. Het is ook een goed idee om een sightseeing toer te doen per bus. Zo kun je binnen een paar uur de highlights van Berlijn ontdekken. Berlijn heeft ook een prachtige rivier, genaamd de Spree. Maak een boottocht door het hart van Berlijn over deze bijzondere rivier. Er is nog zo veel meer te doen in deze historische Duitse stad. Lees hiervoor het artikel Activiteiten in Berlijn.

Bekijk de bezienswaardigheden in Berlijn

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Berlijn, is de Brandenburger Tor. Dit was vroeger de toegangspoort tot Berlijn. Tegenwoordig is deze poort een van de iconen van de Duitse hoofdstad en misschien wel de populairste plek om bijzondere foto’s te maken. Bezoek ook de Rijksdag, dit is het parlementsgebouw in Berlijn. Via hun website kun je een gratis rondleiding reserveren. Je krijgt bij aankomst dan een koptelefoon, waar alles in de taal naar wens wordt uitgelegd. Het belangrijkste symbool van Berlijn in de Berlijnse Muur, deze is op verschillende pleken in deze stad te vinden. Je vindt hiervan onder meer een monument met een stuk muur bij de Potsdamer Platz. Berlijn heeft ook prachtige musea en het Museuminsel waar verschillende museums op een schiereilandje in het hart van Berlijn te vinden zijn. Lees voor een compleet overzicht het artikel Bezienswaardigheden in Berlijn.

Uitgaan in Berlijn

Berlijn heeft prachtige bioscopen, theaters, clubs en bars. Het Friedrichstadt Palast is een bekend gebouw in Berlijn waar theater en dans shows plaatsvinden. Als je meer houdt van Klassiek, bezoek dan het Kulturforum in Berlijn, hier vinden regelmatig klassieke concerten plaats. De hoofdstad van Duitsland staat ook bekend om haar unieke bioscopen met originele inrichting. Als je Berlijn bezoekt, bezoek dan de leukste bioscopen in Berlijn (favoriet: Odeon Schöneberg). Wil je met vrienden de beste clubs, bars of discotheken bezoeken? Lees dan het artikel: Uitgaan in Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram