Berlijn nieuws

Duitse minister wil vliegveld Berlijn Tegel openhouden   

Berlijn tegel nieuws vliegtuig
Geschreven door Roland

De Duitse verkeersminister wil vanwege het stijgend aantal vliegtoeristen het vliegveld Berlijn-Tegel ook openhouden na opening van het nieuwe vliegveld Berlijn-Brandenbrug. 

Openhouden Berlijn-Tegel

Het openhouden van Berlijn-Tegel vergt een miljardeninvestering, desondanks is de verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) er een voorstander van om het vliegveld open te houden. Hij geeft aan dat het nieuwe vliegveld Berlijn-Brandenburg de grote stroom vliegtoeristen alleen niet aankan.

Risico

Op dit moment wijst de politiek in Brandenburg en Berlijn dit voorstel steeds af. De reden die hiervoor gegeven wordt is dat dit rechtelijk gezien een groot risico zou zijn. Een argument om het vliegveld te sluiten is namelijk vanwege de huidige en toenemende geluidsoverlast van vliegtuigen en de klachten van de mensen die in de buurt van het vliegveld wonen.

Investering

Een tweede argument van lokale politiek om het vliegveld te willen sluiten is omdat er anders meer dan 1 miljard zou moeten worden vrijgemaakt om het vliegveld Tegel te renoveren. De verkeersminister Dobrindt geeft echter aan dat dit geen uitzonderlijk grote investering is. Hij wijst er bovendien op nog geen betere alternatieven voor zijn voorstel te hebben gehoord.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram