Berlijn nieuws

Marathon Berlijn 2017

Marathon Berlijn 2017
Geschreven door Roland

Op 24 september is het zover, dan vindt de Marathon Berlijn 2017 plaats. De grote vraag is of het wereldrecord hardlopen dit jaar verbroken zal worden.

Wereldrecord marathon Berlijn 2017

Op dit moment is Dennis Kimetto de houder van het parcour en wereldrecord in Berlijn dat hij liep tijdens de marathon van 2015 in een tijd van 2:02.57. Dit jaar zullen onder meer de olympisch kampioen Eliud Kipchoge en de voormalig winnaar Wilson Kipsang proberen het wereldrecord te verbreken. Op dit moment hebben beide heren een persoonlijk record in de 2:03. Een verbetering van het record lijkt dus niet onmogelijk.

Gunstige weersomstandigheden

De Berlijn marathon vindt jaarlijks plaats is september. Meestal ligt de temperatuur tijdens de marathon in Berlijn iets onder de 20 graden, dit is de ideale temperatuur voor een marathonloper. Mede hierdoor worden er in Berlijn jaarlijks razendsnelle tijden genoteerd.

Route

De marathon start bij de Brandenburger Tor en de route loopt door de bekendste wijken in Berlijn zoals Friedrichshain, Steglitz en Mitte. De deelname voor de inschrijving van 2017 is inmiddels gesloten maar u kunt uiteraard langs de route dit sportspektakel op 24 september aanschouwen.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram