Berlijn nieuws Bezienswaardigheden

Kottbusser Tor – De gevaarlijkste plek in Berlijn!?

Kottbusser Tor
Geschreven door Roland

De Kottbusser Tor is een metrostation in de wijk Kreuzberg en wordt als één van de gevaarlijkste plekken in Berlijn beschouwd. Kotti staat bekend om de veelvoorkomende criminaliteit en de vele junkies, maar wordt tegelijkertijd ook geprezen als de plek met de beste eettentjes. Wat is hiervan waar?

Van de Hallesches Tor naar de Kottbusser Tor

Vanaf de Hallesches Tor stappen er geregeld mensen in de metro op die om geld vragen of een daklozenkrant proberen te verkopen. Aangekomen bij de Kottbusser Tor wordt het beeld van de vele junkies en (op het oog) daklozen bevestigd. Het lijkt hierbij voor een deel te gaan om mensen met zichtbaar psychische problemen.

junkies-kotbusser-tor

Plein rondom de Kottbusser Tor

Als je de trap afloopt vanaf het U-Bahn metrostation, is overal rommel te zien. Dit is niet te vergelijken met de schone Pariser Platz of de Gendarmenmarkt. Voor de politiek lijkt een schone omgeving bij de Kottbusser Tor geen prioriteit te hebben.

puin-kotbusser-tor

Op het plein, direct gelegen naast de Kotti, verzamelen zich dagelijks drugsverslaafden. De meesten lijken op het oog veelal psygische problemen te hebben. Dit roept direct de vraag op waarom deze mensen niet geholpen worden en waarom deze mensen hier zo kunnen rondlopen.

Mooie plekken bij Kotti

Direct bij de Kottbusser Tor bevinden zich ook verschillende eettentjes die door velen als een van de besten van Berlijn worden beschouwd. Een voorbeeld hiervan is de hamburgertent Burgermeister. Hier zijn grofgesneden friet met hamburgers te koop. Bezoekers geven deze hamburgertent gemiddeld 4,3 van de maximale 5 sterren.

Slechts op een paar 100 meter verwijderd van de Kottbusser Tor, ligt de rivier de Spree. Hier bevindt zich een prachtige park met pittoreske gebouwen.  Het is bijna niet te geloven dat twee compleet verschillende werelden zo dicht bij elkaar liggen.

de-spree-berlijn

Is deze plek werkelijk gevaarlijk?

Als je goed op je spullen let en je bewust bent van de plek, lijkt dit overdag heel erg mee te vallen. Het is in ieder geval een van de meest interessante plekken van Berlijn.

Openbaar vervoer

Kotti is goed te bereiken via het openbaar vervoer, zowel via de S+U-Bahn.
Adres:   10999 Berlin
Station: S-Bahn of U-Bahn Kottbusser Tor
Kaart:      Routeplanner naar het station

Heeft u tips of vragen over dit artikel? Laat dan een reactie hieronder achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram