Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie
Geschreven door Roland

Op het Museuminsel is de prachtige Alte Nationalgalerie te vinden. In dit museum is kunst uit de 19e eeuw te zien uit de verzameling ‘Nationalgalerie’. Dit museum wordt door velen beschouwd als het mooiste museum van Berlijn vanwege de prachtige kunststukken en het imposante gebouw. Als u van kunst houdt dan is een bezoek aan de Nationalgalerie het bezoeken meer dan waard.

De Kunstcollectie

In het museum zijn kunstwerken van het classicisme en de romantiek te bewonderen. De kunststukken uit de Biedermeier-periode, het Franse impressionisme en de vroeg-modernen behoren tot deze verzameling.

alte-national-galerie-berlijn

Kunst Alte Nationalgalerie

Pronkstukken

Der Mönch am Meer van schilder Caspar David Friedrich en Menzels Eisenwalzwerk,  zijn de pronkstukken van de collectie. Ook het beroemde beeldhouwwerk van de prinsessen Louise en Frederika van Mecklenburg-Strelitz, gemaakt door beeldhouwer Johann Gottfried Schadow, is te bewonderen in dit museum.

De geschiedenis van het Alte Nationalgalerie

Het gebouw van de Alte Nationalgalerie is tussen 1866 en 1876 opgericht naar een ontwerp van Friedrich August Stüler. Aanvankelijk was het de bedoeling om hier moderne kunst uit de de Akademie der Künste tentoon te stellen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kunstcollectie echter gesplitst en voor een deel tentoongesteld in de Neue Nationalgalerie, dat in West-Berlijn gevestigd is. Na de Duitse eenwording werden beide collecties weer samengevoegd.

alte-nationalgalerie-museuminsel

Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie bezoeken

Dit historische museum is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur, tickets zijn vanaf €10,- verkrijgbaar. Kijk voor alle actuele tentoonstellingen op de site van het Alte NationalgalerieVanaf  de  bushalte Spandauer Str./Marienkirche of met de S-bahn is het vanaf station Berlin Friedrichstraße is het ruim 5 minuten lopen naar het museum.

Adres: Bodestrasse 1-3 , 10178 Berlijn
Station/halte: Station Friedrichstrasse  of halte Spandauerstrasse
Kaart: Routeplanner naar  het museum

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram