Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Bode-Museum

bode-museum
Geschreven door Roland

Het Bode-Museum is gebouwd om plaats te bieden aan de beeldenverzameling van Wilhelm von Bode, hij was historicus en curator. Een leuk detail is dat Von Bode onder meer Nederland bezocht om te zien hoe kunst werd tentoongesteld. Tegenwoordig behoort het Bode-museum tot de mooiste musea van Berlijn als onderdeel van het Museumsinsel.

De kunstcollectie

In de 66 zalen van het museum worden hoofdzakelijk beeldhouwwerken getoond. Het museum is ook beroemd vanwege het Muntenkabinet waar meer dan een half miljoen munten en medaillons zijn tentoongesteld.

beeld-bode-museum

Kunst Bode-Museum

Ontwerp van het gebouw

Het gebouw waar het Bode-Museum zich bevindt, is tussen 1897 en 1904 gebouwd. Het betreft een ontwerp van Ernst von Ihne. Het gebouw staat op een driehoekige plaat op het noordelijke deel van het Museuminsel. Door de oevers van de rivier de Spree, lijkt het gebouw een monumentaal schip dat uit het water komt.

bode-museum-museuminsel

Bode-Museum Museumsinsel

Aanvankelijk had het gebouw de naam Kaiser-Friedrich-Museum als eerbetoon aan de in 1888 overleden Frederik III, hij was de keizer van het Duitse Rijk en koning van Pruisen. In 1956 werd het gebouw omgedoopt naar Bode-Museum, vernoemd naar de eerste curator van Frederik III, Wilhelm von Bode. Op 17 oktober 2006 werd het gebouw na een restauratie van zes jaar opnieuw geopend.

Bode-Museum bezoeken

Het museum is gedurende het hele jaar van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De ticketprijzen variëren. Kijk voor alle informatie hierover op site van het museum.

Openbaar vervoer
Het museum is vanaf bushalte Spandauer Str./Marienkirche op 5 minuten loopafstand. Vanaf S-Bahn station Berlin Friedrichstraße is het 10 minuten lopen.

Adres:  Am Kupfergruben, 10117 Berlin
Station: Halte Spandauerstrasse of station Friedrichstrasse
Kaart: Routeplanner

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram