Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Kulturforum Berlin

Kulturforum Berlin
Geschreven door Roland

Het Kulturforum Berlin Nederlands: Cultuurforum Berlijn is het culturele centrum van Berlijn, met onder meer de Philharmonie Berlijn, Staatsbibliotheek en verschillende musea. Voor iedereen die van kunst en cultuur houdt, is het Kulturforum Berlin een echte aanrader.

Bezienswaardigheden Kulturforum

Het Kulturforum staat bol van de bezienswaardigheden. Hieronder zijn deze bijzondere monumenten en musea op een rijtje gezet:

Neue Nationalgalerie

De Neue Nationalgalerie is een beroemd kunstmuseum in Berlijn. Met zowel klassieke als moderne kunst uit de twintigste eeuw. De architect van dit museum is Ludwig Mies van der Rohe en de bouw werd in 1968 afgerond. Op dit moment wordt de Neue Nationalgalerie gerenoveerd, de heropening zal naar verwachting in 2020 plaatsvinden.

neue-nationalgalerie

Neue Nationalgalerie

St. Matthäus kerk

De St. Matthäus kerk Duits:  St.-Matthäus-Kirche staat middenin het Kulturforum Berlin. De kerk is gebouwd naar ontwerp van Herert Wentzel en August Stüler. De kerk makkelijk herkenbaar door de rode bakstenen en het groene dak. Het is ook mogelijk om deze kerk te bezoeken, kijk voor het actuele programma op de site van de Sankt Matthäus kerk.

st-matthaus-kerk

St Matthäus Kerk

Philhermonie Berlin

The Berliner Philharmonie  is een concerthal in Berlijn en wordt gebruikt door het Berliner Philharmoniker. Dit is een wereldberoemd symfonieorkest, dat al in 1882 werd opgericht. De Philharmonie werd ontworpen door architect Hans Scharoun en de opening vond plaats is 1963. Het cultuurforum heeft nog een andere concertzaal genaamd Kammermusiksaal Berlin, architect Hans Scharoun was samen met Edgar Wisniewski ook verantwoordelijk voor het ontwerp van deze concertzaal. Kijk voor het programma en toegangskaarten op de site van het Philhermonie Berlin.

Overige bezienswaardigheden Kulturforum

Het Kulturforum heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur in Berlijn. Hieronder zijn een aantal bezienswaardigheden van het Kulturforum Berlin samengevat.

Kulturforum Berlin bezoeken

Het Kulturforum Berlin is direct te bereiken met de bus door uit te stappen bij bushalte Kulturforum. Met de S-bahn of de reguliere trein is het vanaf station Berlin Potsdamerplatz bahnhof een kleine 10 minuten lopen.

Adres:       Matthäikirchplatz , 10785 Berlin
Station:     Vanaf Berlin Potsdamer bahnhof 10 minuten lopen.
Bushalte:  Directe verbinding naar bushalte Kulturforum.
Kaart:        Routeplanner naar Kulturforum

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram