Over Berlijn

Nederlanders in Berlijn

Nederlanders in Berlijn
Geschreven door Roland

In Berlijn wonen rond de 4.600 Nederlanders en elk jaar gaan ongeveer 300.000 Nederlanders op vakantie naar Berlijn. In dit artikel vindt u een overzicht van tips voor Nederlanders in Berlijn.

Wonen en werken in Berlijn

Als u wilt verhuizen naar Berlijn dan is het belangrijk om een aantal documenten bij de hand te hebben zoals:

  • SCHUFA-AUSKUNFT – Dit is een document waarmee u kunt aantonen dat u schuldenvrij bent. Let op: om dit document aan te vragen moet u een Duitse bankrekening hebben.
  • Loonstrook van de afgelopen 3 maanden
  • Kopie van een paspoort of ID kaart

Werken in Berlijn
In Berlijn wordt altijd gezocht naar Nederlandse werknemers. Op de Facebookpagina Nederlanders in Berlijn worden regelmatig Nederlanders gezocht die op zoek zijn naar een baan in Berlijn. U kunt natuurlijk ook zoeken via de Duitse vacaturesites in Duitsland zoals:

Lees het artikel: Wonen en werken in Berlijn voor aanvullende informatie.

Studeren en stage in Berlijn

Berlijn is een prachtige stad om te leren met prachtige scholen en universiteiten zoals de wereldberoemde Humboldtuniversiteit. In Berlijn is het ook mogelijk om stage te lopen voor zowel MBO, HBO of Universitair geschoolde leerlingen.

Lees het artikel: Studeren in Berlijn voor tips voor het vinden van een stage of baan in Berlijn,

Wijken in Berlijn

Berlijn is opgesplitst in 12 verschillende wijken met elk haar eigen karakter. De wijken Friedrichshain en Prenzlauerberg zijn het populairst onder de Nederlanders.

In het artikel ‘Wijken in Berlijn’ vindt u aanvullende informatie over alle 12 wijken van Berlijn.

Nederlanders in Berlijn

In Berlijn wordt regelmatig wat georganiseerd voor Nederlanders door Nederlanders. Er is ook een speciale Facebookpagina voor Nederlanders in Berlijn. Hieronder zijn de bekendste sites op een rijtje gezet:

Bezienswaardigheden in Berlijn

Voor elke Nederlander is een bezoek aan het gebouw van de Nederlandse ambassade, ontworpen door Rem Koolhaas, absoluut de moeite waard. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen in dit bijzondere gebouw. Hieronder is de top 10 met bijzondere bezienswaardigheden in Berlijn op een rijtje gezet:

1.       Berlijnse Muur

2.       Rijksdag

3.       Brandenburger Tor

4.       Fernsehturm

5.       Dierentuin Berlijn

6.       Gendarmenmarkt

7.       Berliner Dom

8.       Museumsinsel

9.       Slot Charlottenburg

10.    Teufelsberg

Lees het artikel ‘Mooiste bezienswaardigheden van Berlijn’ voor extra informatie.

2 Reacties

  • Hallo Nederlandse Berliners! Van 21-28 oktober wil ik met mijn twee zoons (13 en 10) Berlijn bezoeken en biedt onze fijne woning aan voor huizenruil. Wil je Amsterdam en omgeving in de herfst beleven? Ons familiehuis (110 m2) ligt in de groene Watergraafsmeer, heeft een benedenverdieping en 1 hoog, drie slaapkamers. Geschikt voor 2-6 personen. Liever geen dieren en rokers. Foto’s stuur ik op verzoek!

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram