Bezienswaardigheden Musea in Berlijn

Altes Museum

Altes Museum
Geschreven door Roland

Op het Museuminsel is het Altes Museum gevestigd. Het museum heette tot 1845 het Königliches Museum en  is oorspronkelijk gebouwd voor de kunstcollectie van de koninklijke familie van Pruisen. Tegenwoordig is de Antikensammlung hier gevestigd en kan men vazen en standbeelden uit de Griekse en Romeinse oudheid bekijken.  Zo zijn er diverse indrukwekkende sculpturen, vazen, plaketten en sierraden te bewonderen.

Ontwerp van het museum

Het gebouw waar het Altes Museum in is gevestigd, werd tussen 1823 en 1828 gebouwd en is een ontwerp van Karl Friedrich Schinkel. De rotonde in het gebouw is een verwijzing naar het Pantheon in Rome. Het op een plateau staande gebouw heeft een lengte van 87 meter en een breedte van 55 meter. De achttien zuilen geven het gebouw aan de voorkant een monumentaal uiterlijk.

altes-museum-museuminsel

Altes Museum in Berlijn

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog brandde het Altes Museum gedeeltelijk af. Na restauratie werd er vanaf het jaar 1966 kunst uit de DDR getoond. Op dit moment wordt het Altes Museum gerenoveerd. Het museum zal door middel van een gang worden verbonden met andere musea op het Museuminsel.

Altes Museum bezoeken

In het museum zijn tegenwoordig prachtige beelden, vazen en sculpturen te aanschouwen uit de Griekse en Romeinse oudheid. Het Altes Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend. De actuele openingstijden zijn hieronder op een rijtje gezet:

Openingstijden:
Dinsdag 10:00 – 18:00 uur
Woensdag 10:00 – 18:00 uur
Donderdag 10:00 – 20:00 uur
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00 uur

Prijzen:
Een ticket voor het museum  varieert van €5,- tot €10,-. Kijk voor aanvullende informatie hierover op de site van het museum.

Openbaar vervoer Altes Museum

Vanaf  de bushalte Spandauer Str./Marienkirche is het 5 minuten lopen naar het museum. Met de S-bahn is het vanaf station Berlin Friedrichstraße ongeveer 10 minuten te voet.

Adres: Am Lustgarten, 10178 Berlijn
Station/bushalte: Halte Spandauerstrasse of station Friedrichstrasse
Kaart: Routeplanner naar Altes Museum

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Geef dan een reactie hieronder.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram