Wat te doen

Bioscopen in Berlijn

bioscopen in Berlijn
Geschreven door Roland

De bioscopen in Berlijn zijn zeer onderscheidend en variëren van modern tot nostalgisch. Kortom, een bezoek aan een Berlijnse bioscoop of filmhuis is de moeite meer dan waard. In dit artikel zijn de mooiste en meest bijzondere bioscopen op een rijtje gezet.

Top 3 bioscopen in Berlijn

Berlijn heeft bioscopen in alle soorten en maten. Hieronder is een top 3 gemaakt met bijzondere bioscopen in deze wereldstad.

Odeon

De Bioscoop Odeon bevindt zich in de wijk Schöneberg en is een van de bekendste bioscopen in Berlijn. Dat is niet voor niks, zodra u in de filmzaal zit waant u zich in een bijzonder filmtheater. Een bezoek aan de filmzaal is al de moeite waard. Bovendien draaien er dagelijks leuke films variërend van grote Hollywood producties tot kleinere kunstzinnige films. Als u op zoek bent naar een bijzondere bioscoop, dan is Odeon aan te raden.

Odeon bioscoop in Berlijn

Odeon bioscoop in Berlijn

Filmzaal Odeon

Filmzaal Odeon

Adres: Hauptstraße 116, Berlijn
OV: uitstappen bij S-Bahn station Berlin Schöneberg of bushalte Dominicusstraße/Hauptstraße
Kaart: routeplanner

Kino International

Bij de Karl Marx Allee bevindt zich de bioscoop Kino International. Het pand is afkomstig uit de DDR tijd en ademt historie. In het verleden was dit een van de populairste bioscopen van Oost-Berlijn waar regelmatig premières werden gehouden. Vandaag de dag is Kino International nog steeds in de orginele staat en draaien hier dagelijks nieuwe films.

Adres: Karl Marx Allee 33, Mitte
OV: Uitstappen bij U-Bahnstation Schilingstraße
Kaart: routeplanner

Bioscoop Babylon

De Babylon bioscoop in Berlijn brengt u terug naar de jaren 20. De inrichting is nog in originele staat en tegenwoordig worden er zowel alternatieve- als commerciële films gedraaid. Deze bioscoop is het bezoeken waard.

Adres: Rosa-Luxemburg-Str. 30
OV: Uitstappen bij U-Bahnstation Rosa-Luxemburg-Platz
Kaart: routeplanner

Wil u meer bioscopen in Berlijn ontdekken, raadpleeg dan de Duitse website kino.de , daar vindt u een overzicht van alle bioscopen en films in Berlijn.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram