Over Berlijn

Centrum van Berlijn

Centrum van Berlijn
Geschreven door Roland

Berlijn is een wereldstad met meer dan 3,5 miljoen inwoners. Dit is niet altijd zo geweest, in de loop der jaren zijn verschillende dorpen aan Berlijn vastgegroeid, waardoor er niet een centrum van Berlijn is.

Mitte – Centrum van Berlijn

Veelal wordt Berlin Mitte gezien als het centrale punt in Berlijn omdat hier de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. De bekendste plekken in deze wijk zijn: Unter den Linden, Potsdamer Platz en de Alexanderplatz.

Unter den Linden

Als u door de straat Unter den Linden loopt komt u tal van bezienswaardigheden tegen zoals de Brandenburger Tor, Gendarmenmarkt en de Neue Wache. In deze wijk vindt u ook de Rijksdag, dit is het parlementsgebouw van Berlijn. Als u het parlementsgebouw ook van binnen wilt bekijken, vergeet dan niet om u vooraf aan te melden via hun website. Als u de laan Unter den Linden helemaal tot het eind bewandelt komt u ook langs het Museumsinsel met de Berliner Dom en het Bode-Museum. De straat eindigt bij de Alexander Platz waar u de tv toren van Berlijn (Fernsehturm) kunt bewonderen.

Unter den Linden Berlijn

Unter den Linden Berlijn

Potsdamer Platz

De Potsdamer Platz bevindt zich vlak bij de Brandenburger Tor en deze plek is na de val van de Muur omgetoverd tot een hypermodern centrum met hoge gebouwen en de Potsdamer Platz Arkaden, dit is een groot winkelcentrum in Berlijn. Hier bevindt zich ook de populaire club Adagio en de bioscoop Cinestar, dus uitgaan is hier ook een feest.

Alexander Platz

De Alexander Platz is het grootste centrum van het voormalig Oost-Berlijn. Hier bevindt zich het grote winkelcentrum Alexa en de Fernstehturm. Het is mogelijk om boven in de Fernsehturm te genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn. Rondom de Potsdamer Platz bevinden zich ook tal van restaurants, bars, en uitgaangelegenheden.

Charlottenburg

In de wijk Charlottenburg bevindt zich ook groot centrum bij de Kurfürstendamm met als hoogtepunt het KaDeWe, dit is het grootste warenhuis van Europa. In Charlottenburg kunt u ook het gelijknamige Slot Charlottenburg of de monumentale Gedächtniskirche bezoeken.

Kurfürstendamm

Het centrale punt in Charlottenburg, is de Kurfürstendamm, hier vindt u een groot aanbod aan uitgaansgelegenheden zoals restaurants, bioscopen, clubs/bars.

Heeft u aanvullende vragen over het artikel ‘centrum van Berlijn’? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram