Bezienswaardigheden

Dierentuin Berlijn – Zoo Berlin

Dierentuin Berlijn
Geschreven door Roland

De dierentuin Berlijn (Zoologischer Garten of Zoo Berlin) bestaat sinds 1844 en is daarmee de oudste dierentuin van Duitsland. Daarbij is de Zoo Berlin ook een van de grootste dierentuinen van Europa. Vandaar dat de Zoo Berlin in de top bezienswaardigheden Berlijn staat. De dierentuin van Berlijn bevindt zich in de wijk Tiergarten en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Zoo Berlin

De Zoo Berlin bestaat uit twee delen, het Aquarium en het dierenpark. Hieronder zijn de verschillende verblijven op een rijtje gezet.

Aquarium

Het aquarium is zeer indrukwekkend met ontelbare vissoorten en exotische waterdieren en reptielen zoals krokodillen en slangen. Het Aquarium Berlin is een prachtige ervaring voor jong en oud.

Aquarium Berlijn

Aquarium Berlijn

Roofdierenhuis

Bij het roofdierenhuis zijn onder meer leeuwen en tijgers en andere katachtigen te vinden. Hier bevinden zich twee grote buitenverblijven.

Nachtdierenhuis

In het Nachttierhaus worden tal van nachtdieren gehouden, waaronder vleermuizen. In totaal zijn hier meer dan 20 verschillende diersoorten te aanschouwen.

Apenverblijf

In het apenverblijf zijn verschillende apen te zien waaronder de orang-oetangs, gorilla’s en de bavianen. Het is een prachtige ervaring om deze dieren van dichtbij te zien.

Olifantenverblijf

Het olifantenverblijf  bevindt zich buiten, hierdoor is het mogelijk deze prachtige dieren van dichtbij te aanschouwen.

zoo-berlin

Dierentuin Berlijn

Vogelhuis en Fazanterie

Hier bevinden zich tal van vogelsoorten waaronder papagaaien, fazanten, Kiwi’s en flamingo’s.

Variatie aan dieren

De Zoo Berlin heeft ook beren, pinguïns, nijlpaarden, zeehonden en nog veel meer prachtige dieren die te bewonderen zijn in deze dierentuin.

zoologischer-garten-berlin

Zoo Berlin

Geschiedenis Zoo Berlin

Op 1 augustus 1944 werd de Zoologischer Garten in Berlijn geopend. Dit was de eerste dierentuin in Duitsland. De dieren werden geschonken door de Pruisische Koning Frederik Willem IV en waren afkomstig van de fanzanterie en Pauweneiland. Dit was een geschenk aan de inwoners van Berlijn.

In eerste instantie werd de dierentuin Berlijn onder meer geleid door Alexander von Humboldt, Peter Josef Lenné en professor Liechtenstein. In 1869 werd Dr. H. Bodenis directeur van de Dierentuin Berlijn. Onder zijn leiding werd de dierentuin pas echt een succes.

In 1938 had de Zoo Berlin meer dan 1.000 zoogdieren en 2.000 vogels. Toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak werden veel dieren in andere dierentuinen geplaatst. Bij de bombardementen van 22 en 23 november 1943 werd een groot deel van de Zoo Berlin verwoest. Aan het eind van de oorlog bleken 91 dieren het overleefd te hebben waaronder nijlpaard Knautschke en olifantenstier Siam.

Op 31 mei 1945 werd de dierentuin heropend. Sinds 2007 staat de Zoo Berlin onder leiding van dr. B. Blaszkiewitz en is het diertuin uitgeroeid tot een van de mooiste dierentuinen van Duitsland.

Dierentuin Berlijn bezoeken

Toegangskaarten      Diertenuin          Dierentuin + Aquarium
Volwassenen                  €14,50,-                 €20,00,-
Kinderen                         €7,50,-                   €10,00,-
Kleine Familie                €25,-                       €33,-
(1 volwassene en kind tot 15 jaar)
Grote familie                  €39,-                       €50,-
(2 volwassenen en kinderen tot 15 jaar)

Openingstijden
1 januari – 27 februari 9:00 – 16:30 uur
28 februari – 26 maart 9:00 – 18:00 uur
27 maart – 24 september 9:00 – 18:30 uur
25 september – 29 oktober 9:00 – 18:00 uur
30 oktober – 31 december 9:00 – 16:30 uur

Kijk voor toegangskaarten op de site Zoo Berlin.

Openbaar vervoer

Vanaf de Hauptbahnhof (centraal station van Berlijn) is de Zoo Berlin is 5 minuten te bereiken. U kunt gebruikmaken van de S-Bahn of de trein.

Adres:        Hardenbergplatz 8 , 10787 Berlijn
Station:     Met de S-Bahn of de trein direct bij het station Zoologische Garten
Kaart:         Routeplanner

Heeft u aanvullende tips of vragen over dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram