Wat te doen

Fietsen in Berlijn

Fietsen in Berlijn
Geschreven door Roland

Fietsen in Berlijn is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Berlijn doet er op dit moment alles aan om de fietshoofdstad van Europa te worden. Het aantal fietspaden neemt in rap tempo toe en tegenwoordig kunt u overal in Berlijn terecht om een fiets te huren of een een fietstour te boeken met een Nederlandse reisgids.

In dit artikel leest u meer over:

  • Fietsen huren
  • Fietsroutes in Berlijn
  • Fietstour met Nederlandse reisgids

Fietstour met Nederlandse reisgids

Veel Nederlanders willen de stad Berlijn graag per fiets verkennen. Bajabikes speelt hier handig op in en verzorgt verschillende fietstours met een Nederlandse reisgids. U kunt op hun site onder meer kiezen uit:

Fietsroutes in Berlijn

In de wijk Mitte bevinden zich de meeste bezienswaardigheden van Berlijn. Vanaf de Rijksdag (parlementsgebouw Duitsland) kunt u deze gebouwen, monumenten en attracties per fiets goed bereiken. In de wijk Mitte bevindt zich onder meer de Brandenburger Tor, Holocaust monument, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie en de Gendarmenmarkt. De bezienswaardigheden zijn in Mitte duidelijk als fietsroute op de borden aangegeven.

Een andere populaire fietstocht is de route langs de Mauerweg waar zich vroeger de muur bevond. De wegen hier zijn uitermate geschikt om over te fietsen. Langs de fietsroute kunt u nog resten van de muur zien.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het voormalig Oost-Berlijn, kunt u er ook voor kiezen om de fietsroute vanaf de Alexanderplatz tot aan Marzahn en Lichtenberg te volgen.  Langs de route bevinden zich tal van oude DDR gebouwen en symbolen.

Berlijn staat bekend om de vele natuurgebieden waaronder het meer de Wannsee. U kunt hier heerlijk fietsen. Er loopt ook een fietsroute van de Wannsee tot aan het koninklijke Potsdam, dat bekend staat om haar vele paleizen.

Fietsen in Berlijn huren

Als u de stad Berlijn per fiets wilt verkennen, is het verstandig om vooraf een fiets te boeken. Hieronder heb we een aantal fietsverhuurders in Berlijn voor u op een rijtje gezet, waar het mogelijk is om vooraf online de fietsen te reserveren.

Als u aanvullende tips of vragen heeft over het artikel ‘fietsen in Berlijn’, laat dan hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram