Bezienswaardigheden

Heidelberger Platz

Heidelberger Platz
Geschreven door Roland

Heidelberger Platz is een U-Bahn en S-Bahn station in Berlijn. Het metrostation bevindt zich in het stadsdeel Wilmersdorf en is van buitengewone schoonheid. Op het perron waant u zich in een kathedraal.

U station Heidelberger Platz

Op 13 oktober 1913 werd het U-bahn station geopend en verbonden met het deel van de Wilmersdorf-Dahlemer U-Bahn. Tegenwoordig is dit de lijn U3. Het metrostation bevindt zich in de wijk Wilmersdorf en is gelegen aan een drukke ringweg. Het station werd ontworpen door Wilhelm Leitgebel. Aangezien de U-Bahn en de S-Bahn zich hier kruisen was het belangrijk om de tunnel van deze U-Bahn dieper te maken dan op de overige plaatsen in Berlijn. Hierdoor was het mogelijk om dit U-Bahnstation een van de bijzonderste metrostations in Berlijn te maken.

Perron U-Bahn station

U2 station

Ontwerp

Het ontwerp is geïnspireerd op een kathedraal met prachtig gedecoreerde gevels. In het midden van het perron ondersteunen de zuilen de constructie. Aan de wanden van het perron ziet u historische foto’s van Heidelberg. Op de middenverdieping is de muur met prachtige blauwe tegels bekleed. Het station heeft vanwege het imposante uiterlijk inmiddels de status van een monument gekregen.

Schilderijen U-Bahn station

Schilderijen U-Bahn station

Heidelbergerplatz station

Heidelberger Platz station

Heidelberger Platz bezoeken

Als u een bezoek brengt aan Berlijn, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan dit metrostation. Het station is een bezienswaardigheid op zich. Heidelberger Platz ligt direct bij het Stadtbad Wilmersdorf. Het station is uiteraard goed bereikbaar via de U3 of S-Bahn Heidelberger Platz.

Adres: 10713 Berlijn
OV: Uitstappen bij S of U-Bahn station Heidelberger Platz

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram