Over Berlijn

Het weer in Berlijn

het weer in Berlijn
Geschreven door Roland

Het weer in Berlijn, klimaat, weerverwachting en meer in een overzicht samengesteld.

Weer in Berlijn

Het weer in Berlijn is te vergelijken met dat van Nederland. Het weer is ook wisselvallig in de Duitse hoofdstad alleen ligt de gemiddelde temperatuur iets hoger en regent het gemiddeld gezien wat minder. De zomers zijn in het algemeen iets warmer en de winters zijn wat kouder.

Klimaat in Berlijn

Berlijn heeft een mix van het landklimaat (continentaal klimaat) en het zeeklimaat. Hierdoor zijn de temperatuurwisselingen wat groter dan in Nederland. In Berlijn heeft men vaker te maken met extreme neerslag. Hierdoor komen jaarlijks een aantal straten blank te staan.

Berlijn weer

Berlijn is een grote stad omringd door waterrijke gebieden. Op een zomerse dag kunt u hiervan genieten door een bezoek te brengen aan een van de vele meren zoals de Slachtensee, M├╝ggelsee of de Wannsee. Een bijkomend voordeel van Berlijn is dat het over een uitgebreid metronetwerk beschikt waarmee u mooie plekken gemakkelijk kunt bereiken, ongeacht of een regenachtige dag is. U hoeft dus geen grote afstanden te lopen om uw favoriete bezienswaardigheid in Berlijn te vinden.

Weersverwachting Berlijn

Er zijn een aantal sites waar u de huidige weersverwachting in Berlijn tot 14 dagen van te voren kunt bekijken. Hieronder is hiervan een selectie gemaakt.

Weather.com
Op deze website vindt u een duidelijk overzicht van de huidige weersverwachting tot 10 dagen van onder meer Berlijn.

Weeronline
Duidelijk overzicht met de weersverwachting van het weer in Berlijn voor de komende 14 dagen.

Buienradar
Op deze site is een duidelijk overzicht te zien van de weersverwachting in Berlijn met daarbij de kans op neerslag.

Weerplaza
Weersverwachting van Berlijn voor de komende 48 uur.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram