Evenementen Berlijn Wat te doen

Internationaal filmfestival van Berlijn (Berlinale)

internationaal filmfestival van Berlijn
Geschreven door Roland

De Berlinale is het internationaal filmfestival van Berlijn. Gedurende twee weken worden er 400 internationale films vertoond met als hoogtepunt de uitreiking van de filmprijzen.

Internationaal filmfestival van Berlijn

Het internationaal filmfestival Berlijn vindt jaarlijks plaats in februari en duurt ongeveer twee weken. Op 6 juni 1951 vond de eerste editie van het festival plaats met als openingsfilm ‘Rebecca’ van Alfred Hitchcock. Tijdens het festival worden er ruim 400 films vertoond. Het hoogtepunt van de Berlinale is de prijsuitreiking voor de beste films waarbij de Zilveren Beer en de Gouden Beer de meest prestigieuze prijzen zijn. Het festival trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Films tijdens het festival

Tijdens het festival worden er films vertoond in verschillende genres zoals: jeugdfilms, internationale films, alternatieve films en kunstfilms.

Gouden Beer en Zilveren Beer

De belangrijkste prijzen die tijdens het festival worden uitgereikt zijn de Gouden Beer en de Zilveren Beer. Deze awards zijn onderverdeeld in de categorieën: beste films, beste acteur, beste regisseur, beste actrice en beste filmmuziek.

Berlinale bezoeken

Wilt u het internationaal filmfestival in Berlijn bezoeken? Kijk dan op de website van Berlinale voor het actuele filmprogramma en deelnemende bioscopen.

Laat een reactie achter

YouTube
Instagram